Home » Davis Cup » Ticketverkoop Davis Cup-finale van start

Ticketverkoop Davis Cup-finale van start

Ticketverkoop Davis Cup-finale van start

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vrijdagnacht is de ticketverkoop voor de Davis Cup-finale van start gegaan. Stoeltjes van Flanders Expo in Gent worden in drie fases verkocht. Als je België het wil zien opnemen tegen Groot-Brittannië, wordt aangeraden om er snel bij te zijn. 

Donderdag maakte Tennis Vlaanderen het verloop van de ticketverkoop voor de Davis Cup-finale bekend. Luc Vandaele, voorzitter van de Koninklijke Belgische Tennis Bond (KBTB) verwacht alvast een stormloop om een van de 13 000 zitjes te bemachtigen: “Een uniek en historisch moment voor het Belgische tennis en de Belgische sport. 111 jaar hebben we hierop moeten wachten. Dat dit in België doorgaat, maakt het allemaal nog meer bijzonder. Andere sporten dromen ervan om ooit de finale van een WK te spelen, de Belgische tennissers doen het!”

Toch zal de volledige zaal niet bevolkt worden door Belgen. Dirk De Maeseneer, voorzitter van Tennis Vlaanderen: “De Internationale Tennis Federatie (ITF) verplicht ons om 10% van het stadion voor te behouden voor het Britse publiek.” Om er voor te zorgen dat er niet meer tickets naar de Britten gaan, dokterde de Vlaamse tennisfederatie een systeem in drie fases uit. In de eerste fase zullen enkel spelers aangesloten bij een tennisclub kaarten kunnen kopen. Daarna volgen de fans die rechtstreeks aangesloten zijn bij Tennis Vlaanderen of de ATF (Association Francophone de Tennis, de Waalse tennisfederatie) of die tickets gekocht hadden voor de kwart- of halve finale van de Davis Cup. Ten slotte worden de resterende kaarten verkocht in fase drie, waarbij alle geïnteresseerden – inclusief Britten – kaarten kunnen kopen.

In Flanders Expo zal de gravelbaan dus omringd worden door 13 000 stoeltjes. Deze stoeltjes worden opgedeeld in drie categorieën. De beste categorie kost op vrijdag en zondag € 95 per dag terwijl dat op zaterdag € 75 is. In categorie twee betaal je respectievelijk € 60 en € 50 per dag en in categorie drie is dat nog € 45 en € 35. Voor een heel weekend goede plaatsen is het dus € 255 (plus € 9 administratiekosten) Ter vergelijking, voor de kwartfinale in Middelkerke kostte een ticket voor het hele weekend € 60, in Vorst Nationaal was dat voor de halve finale € 104.

[alert type=”info” title=”Overzicht ticketverkoop”]Fase 1: verkoop via clubs (2 – 5 oktober)
– Aangesloten leden van een tennisclub kunnen tickets kopen via hun club.
– Per club kan er voor het volledige weekend tussen de 30 en 50 tickets besteld worden. Clubs mogen wel samenwerken.
– Enkel tickets van categorie twee (€ 60 en € 50) worden verkocht.

Fase 2: verkoop voor fans (vanaf 9 oktober, 12 uur)
– Leden van Tennis Vlaanderen of ATF en fans die tickets kochten voor de ontmoeting tegen Canada of Argentinië kregen op 1 oktober een mail met een unieke code.
– Met deze code kan je vier tickets kopen. Dat wil zeggen, bijvoorbeeld twee voor vrijdag en twee voor zaterdag, of twee voor vrijdag, een voor zaterdag en een voor zondag. Er worden geen weekendtickets verkocht, dus wil je het hele weekend gaan, dan zijn dit drie tickets.
– Tickets uit alle categorieën zijn beschikbaar.
– Tickets kopen kan via http://www.tennisvlaanderen.be/davis-cup-programma-tickets-nl.

Fase 3: algemene ticketverkoop (vanaf 13 oktober, 12 uur)
– Tickets voor het brede publiek.
– Tickets uit alle categorieën zijn beschikbaar.
– Tickets kopen kan via http://www.tennisvlaanderen.be/davis-cup-programma-tickets-nl.

[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws