De Serviër Janko Tipsarevic (ATP-257) heeft zijn afscheid aangekondigd. Eind 2019 zet hij een punt achter zijn carrière.

Tipsarevic behaalde tijdens zijn carrière vier ATP-titels en stond twee keer in de kwartfinale van de US Open. Samen met Servië won hij de Davis Cup in 2010, en hij won twee keer het challengertoernooi van Bergen. De 35-jarige Tipsarevic piekte op de achtste plaats op de ATP-ranking, maar kampte de jongste jaren met blessures.

De Serviër kondigde zijn afscheid aan op Instagram: “Het waren zestien mooie jaren. Na lang nadenken over wat er nu belangrijk is in mijn leven, wil ik me nu vooral richten op wat me echt gelukkig maakt, en daarom stop ik met professioneel tennis. De volgende jaren wil ik me vooral focussen op mijn familie, mijn tennisacademie en internationale coaching voor enkele weken per jaar.”

Tipsarevic stopt nog niet meteen, maar zet eind dit jaar een punt achter zijn carrière: “Ik ga nog geen emotionele speech schrijven waarbij jullie allemaal zullen huilen, ik zal nog deelnemen aan de US Open en enkele ATP-toernooien. Mijn afscheid komt er tijdens de Davis Cup in Madrid.”

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.