Naomi Osaka (WTA-1) heeft het 15-jarige toptalent Coco Gauff (WTA-140) geklopt op de US Open. De Japanse was duidelijk een maatje te sterk en plaatste zich zo voor de achtste finale.

De 23 711 toeschouwers in het Arthur Ashe Stadium keken uit naar de clash in het avondprogramma tussen Osaka en het Amerikaanse talent Gauff. In een gelijkopgaande eerste set haalde het nummer één het met 6-3. Daarna nam de Japanse duidelijk afstand en snelde ze naar 6-0.

Na de match moest de jonge Gauff een traantje laten in het on-court-interview: “Ze (Osaka) zei me dat ik geweldig speelde en vroeg of ik een on-court-interview wilde doen met haar. Ik zei nee omdat ik wist dat ik heel de tijd zou wenen maar ze moedigde me aan om het toch te doen. Osaka speelde geweldig en ik zal veel van deze match leren.”

 

Bij Osaka vloeiden er ook traantjes. Ze gaf een knuffel aan Gauff en sprak daarna troostende woorden uit voor haar tegenstandster: “Coco, je bent geweldig!” Op Twitter zwaaide Osaka ook nog met lof naar de 15-jarige Gauff: “Hou je hoofd omhoog! Je hebt zoveel om trots op te zijn! Strijdster!”

 

 

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.