Tennisplaza

Titelverdedigster Osaka verrassend onderuit in derde ronde

Naomi Osaka & Amanda Anisimova - © Jimmie48 Tennis Photography

De Australian Open (Australië, Grand Slam) is afgelopen voor titelverdedigster Naomi Osaka (WTA-14). De Japanse verloor in drie sets van de Amerikaanse Amanda Anisimova (WTA-60).

Osaka begon goed aan haar wedstrijd tegen de 20-jarige Anisomova, ze won de eerste set met 6-4. Anisimova, die in de vorige ronde Belinda Bencic (WTA-22) opzij zette, trok met 3-6 het laken naar zich toe in de tweede set.

In de beslissende set kreeg Osaka twee matchpunten toen de Amerikaanse bij 4-5 moest serveren om in de wedstrijd te blijven. Anisimova redde knap en wist een tiebreak uit de brand te slepen. De Amerikaanse bleeft kalm en trok met 5-10 aan het langste eind. In de vierde ronde wacht een duel met nummer één van de wereld Ashleigh Barty (WTA-1).

Osaka had in Melbourne heel wat punten te verdedigen en zal terugvallen naar de 84e plaats op de WTA-ranking. Toch was ze niet al te ontgoocheld: “Ik ben trots op mezelf, ook al verloor ik deze wedstrijd. Ik had plezier tijdens mijn wedstrijd, dit was een grote stap.”