Tennisplaza

Topreekshoofd Mertens stoot door in Lille, exit Desein

Yannick Mertens - © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Topreekshoofd Yannick Mertens (ATP-201) heeft zijn eerste wedstrijd op de Open Du Nord in Lille ($ 25 000) gewonnen. Niels Desein (ATP-361) werd uitgeschakeld, Julien Cagnina (ATP-405) komt later nog in actie.

Mertens moest het in de eerste ronde opnemen tegen de Fransman Gleb Sakharov (ATP-332). Hij liep in de eerste set uit tot 5-3, maar de Fransman kwam nog langszij. De eerste set ging uiteindelijk toch naar het topreekshoofd via de tiebreak: 7-6(5). In de tweede set sloeg Mertens al gauw een kloofje en hij gaf de voorsprong niet meer uit handen. Met 6-3 plaatste hij zich voor de tweede ronde.

Desein verging het minder goed, hij moest zijn meerdere erkennen in de Fransman Enzo Couacaud (ATP-473). De Fransman had aan één break genoeg om de eerste set veilig te stellen: 6-3. In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, het was opnieuw Couacaud die in de tiebreak aan het langste eind trok met 7-6(4).

In het dubbelspel ging de tandem Mertens (ATP D-510) – Desein (ATP D-354) zonder te spelen door naar de kwartfinale, na het forfait van hun tegenstanders. Cagnina komt woensdag nog in actie in het enkelspel, hij neemt het op tegen Victor Ouvrard (ATP-1514).

Victory 7-6(5) 6-3 over Gleb Sakharov in the first round in Lille! 󾟓 #artengo #babolat #luxilon

Geplaatst door Yannick Mertens – Official op dinsdag 1 maart 2016