Stefanos Tsitsipas (ATP-9) heeft voor een stunt gezorgd op het ATP-toernooi van Madrid (Spanje, Masters 1000) door Rafael Nadal (ATP-2) te verslaan in de halve finale. In de finale volgt een duel met Novak Djokovic (ATP-1), die Dominic Thiem (ATP-5) naar huis stuurde.

Tsitsipas en Nadal vochten een felle strijd uit op de court Manolo Santana. De eerste set ging met 6-4 naar de Griek, maar Nadal kwam met 2-6 langszij. Tsitsipas forceerde een dubbele break in de beslissende set, maar Nadal wist nog terug te breaken en enkele matchpunten te redden. Tsitsipas hield het hoofd koel en trok met 6-3 aan het langste eind. De jonge Griek staat zondag in Madrid in zijn vierde ATP-finale van het jaar. Nadal strandt voor de derde keer op rij in de halve finale tijdens dit gravelseizoen.

In de finale wacht een duel met Djokovic, die afrekende met gravelbijter Thiem. De Oostenrijker schakelde Roger Federer (ATP-3) uit in de kwartfinale, en kwam ook sterk voor de dag tegen de Serviër. Toch was Djokovic telkens iets beter op de beslissende punten en na 2 uur en 22 minuten stond de 7-6 (2) en 7-6 (4) eindstand op het scorebord.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.