Home » European Open » Tsonga: “Deze overwinning geeft me veel vertrouwen”

Tsonga: “Deze overwinning geeft me veel vertrouwen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Jo-Wilfried Tsonga (ATP-17) plaatste zich als eerste voor de finale van de European Open en was daar duidelijk mee in de wolken. Op zijn persconferentie loofde hij echter ook de prestaties van Ruben Bemelmans (ATP-98).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Tsonga was in zijn halve finale te solide om aan het wankelen gebracht te worden door Bemelmans, en daar was hij dan ook blij om. “Het was de perfecte match om te kijken hoever ik sta na mijn blessures. Ik heb een goede match gespeeld en ben heel tevreden om hier in Antwerpen in de finale te staan. Tijdens de wedstrijd vandaag waren er enkele dingen die echt heel goed waren, zoals mijn opslag. Maar er waren zeker ook nog wel wat dingen die beter moeten.”

Het toernooi van Antwerpen blijkt voor de Fransman ook de perfecte gelegenheid te zijn om terug te komen uit blessure, al kwam hij met een dik pak ijs op zijn knie de perszaal binnen: “Ik kwam naar Antwerpen omdat ik me goed voel en omdat ik vond dat het tijd was om opnieuw te spelen. Het gaat elke dag beter met mijn blessure. Ik voel me goed, maar blijf toch voorzichtig. Ik kwam naar hier vooral op me te testen en wat matchen te spelen. De overwinningen hier geven me vertrouwen. Ik hoop dat ik nu goed kan recupereren om morgen fris aan de start te staan van de finale.”

Tsonga blikte ook nog even terug op zijn seizoen: “Met vier finales dit jaar is mijn seizoen wel goed, al blijft het jammer dat ik een deel van het seizoen heb gemist door allerhande kwaaltjes. Maar ik ben hier in Antwerpen nog niet klaar. Het wordt morgen waarschijnlijk een interessante finale van een hoog niveau, met opnieuw een nieuwe tegenstander.”

Tot slot had Tsonga ook nog wat lof over voor Bemelmans: “Ik wist dat hij een hele goede en gevaarlijke speler is. Dat is hij al jaren. Hij stond hier deze week ook echt goed te tennissen. Dat hij gevaarlijk is, bewees hij deze week ook door enkele topspelers naar huis te spelen.”

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER