Tennisplaza

Twee op zes voor Belgische dames in Maaseik

Eliessa Vanlangendonck - © Richard Van Loon (tennisfoto.net)

Maar liefst zes Belgische dames kwamen vandaag in actie op het ITF-toernooi van Maaseik ($10 000). Op het gravel van de Maaseik woman’s Surtegno open 2016 was helaas niet elke landgenote even succesvol.

Deborah Kerfs (WTA-522) mocht de spits afbijten. Tegen de Nederlandse Maxine Palmen (NR) zette het zesde reekshoofd een knappe demonstratie neer. Met tweemaal 6-0 kende Kerfs geen genade en bemachtigt in recordtempo een ticket voor de tweede ronde. Daar ontmoet ze de Duitse Sabrina Rittberger (NR).

Deborah Kerfs – © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)

Britt Geukens (WTA-671) vocht voor een mogelijk duel met Kerfs. De voorlopig niet geklasseerde Rittberger bleek echter een maatje te sterk. Met 6-3 en 6-1 stak ze een stokje voor het Belgische onderonsje. De volgende landgenote op het appel was Morgane Michiels (WTA-1059). Zij speelde tegen het derde reekshoofd, Anastasiya Shoshyna (WTA-490) uit Oekraïne. Michiels tenniste op niveau maar zag Shoshyna in twee sets aan het langste eind trekken, 6-3 en 6-4.

Intussen was ook Eliessa Vanlangendonck (WTA-907) in actie getreden. Zij kende weinig problemen met de Franse Lea Romain (WTA-794). Met 6-3 en 6-4 verzekert Vanlangendonck zich van een plek in de tweede ronde. Daarin neemt ze het op tegen Shoshyna, die eerder het feestje van Michiels vergalde.

Catherine Chantraine (WTA-1108) ging de strijd aan met Mandy Wagemaker (WTA-643). De Nederlandse staat bijna vijfhonderd plaatsen hoger op de wereldranglijst en dat is duidelijk te merken. Met 6-1 en 6-2 boekt ze zich een vlucht naar de tweede ronde. Tot slot keek Steffi Distelmans (WTA-876) in de ogen van Justine Ozga. De Duitse heeft momenteel geen ranking maar veegde onze landgenote met 6-0 en 6-1 van de baan.