Home » ITF » Tweede dubbeltitel op rij voor Salden in Le Havre

Tweede dubbeltitel op rij voor Salden in Le Havre

Op het ITF-toernooi van Le Havre (Frankrijk, $ 15 000) heeft Lara Salden (WTA D-750) samen met haar dubbelpartner Camille Sireix (WTA D-1097) de dubbeltitel binnengehaald.

Salden en Sireix blijken een goed dubbelpaar te vormen. Voor de tweede week op rij halen ze de dubbeltitel binnen. Eerder dit jaar speelden ze ook nog eens de finale in Amiens (Frankrijk, $ 15 000).  In de finale van het ITF-toernooi in Le Havre moesten ze het opnemen tegen de eerste reekshoofden Tayisiya Morderger (WTA D-422) en Yana Morderger (WTA D-422).

Het Belgisch-Franse duo begon niet goed aan de wedstrijd. Ze stonden al gauw tegen een 0-5 achterstand aan te kijken en moesten de eerste set vergeten. In de tweede manche scoorden Salden en Sireix een vroege break en die voorsprong breidde ze uit aan het einde van de set. Zo brachten ze de wedstrijd weer in evenwicht en moest een supertiebreak de beslissing brengen.

Daarin kwamen ze op een 0-3 achterstand vooraleer de motor aansloeg. Ze wonnen negen punten op rij en hadden enkele wedstrijdpunten. Het Duitse duo werkte er nog vier weg maar het vijfde wedstrijdpunt was raak voor Salden en Sireix. Het werd 2-6, 6-2 en 10-7 na 1 uur en 23 minuten.