Home » Grand Slam » US Open » US Open 2016: Preview dag 14: dertiende Grand Slam voor Djokovic of derde voor Wawrinka?

US Open 2016: Preview dag 14: dertiende Grand Slam voor Djokovic of derde voor Wawrinka?

US Open 2016: Preview dag 14: dertiende Grand Slam voor Djokovic of derde voor Wawrinka?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de laatste dag van de US Open strijden Novak Djokovic (ATP-1) en Stan Wawrinka (ATP-3) voor de felbegeerde titel bij de mannen. Is Djokovic opnieuw oppermachtig of verpest Wawrinka het feestje van de nummer één?

Match of the day

De eindstrijd bij de mannen wordt een clash tussen het nummer één en het nummer drie. Topreekshoofd en titelverdediger Djokovic kende enorm veel geluk in zijn toernooi. De Serviër profiteerde van de opgave van Jiri Vesely (ATP-49), Mikhail Youzhny (ATP-61) en Jo-Wilfried Tsonga (ATP-11). Djokovic liet twee setjes liggen tegen Gael Monfils (ATP-12) en Jerzy Janowicz (ATP-247) maar kwam nooit echt in de problemen.

De nummer één kan zijn derde Grand Slam van het jaar winnen, na de Australian Open en Roland Garros, en strijdt voor de dertiende Grand Slam uit zijn carrière. Daarmee zou hij in de all-time-ranglijst op één Grand Slam naderen van Rafael Nadal en Pete Sampras (14 Grand Slams gewonnen). Ook het record van Roger Federer, 17 Grand Slams, komt steeds dichterbij!

Djokovic moet echter eerst nog voorbij de nummer drie Wawrinka. De Zwitser won zijn eerste twee rondes gemakkelijk in driesetters maar kwam daarna meermaals in de problemen. Zo redde hij in de spannende derde ronde Daniel Evans (ATP-64) een matchbal. Daarna knokte Wawrinka zich telkens in vier sets voorbij Illya Marchenko (ATP-63), Juan Martin Del Potro (ATP-142) en Kei Nishikori (ATP-7).

Wawrinka won in 2014 zijn eerste Grand Slam op de Australian Open en greep in 2015 Grand Slam nummer twee op Roland Garros. Bevestigt hij deze reeks van één Grand Slam per jaar en is hij klaar voor een derde Grand Slam op de US Open? In onderlinge duels leidt Djokovic met 20-4 tegen Wawrinka. De 31-jarige Zwitser heeft wel een belangrijk mentaal voordeel. Bij zijn vorige grandslamtitels versloeg hij telkens Djokovic: in de kwartfinale in de Australian Open 2014 in een spannende vijfsetter en in de finale van Roland Garros 2015 in vier sets.

[alert type=”info” title=”Pogramma dag 14 “]Matches of the day

F: Caroline Garcia/Kristina Mladenovic (FRA) [1] vs. Lucie Safarova (CZE)/Bethanie Mattek-Sands (USA)
Arthur Ashe Stadium, om 18 uur (12 uur lokale tijd)

F: Novak Djokovic (SRB) [1] vs. Stan Wawrinka (SUI) [3]
Arthur Ashe Stadium, niet voor 22 uur (16 uur lokale tijd)

Het volledige programma van dag 13 kan je hier vinden.
[/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws