Home » Grand Slam » US Open » US Open 2016: Preview dag 7: Djokovic en Nadal tegen opkomende talenten

US Open 2016: Preview dag 7: Djokovic en Nadal tegen opkomende talenten

US Open 2016: Preview dag 7: Djokovic en Nadal tegen opkomende talenten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag zeven van de US Open staan de eerste wedstrijden van de vierde ronde op het programma. Djokovic en Nadal krijgen wellicht een eerste zware test, bij de vrouwen zijn alle ogen gericht op het duel tussen Kerber en Kvitova.

Matches of the day

Rafael Nadal (ATP-5) en Novak Djokovic (ATP-1) zijn vandaag de grote publiekstrekkers in het Arthur Ashe Stadium. Nadal speelt de laatste wedstrijd van de namiddagsessie tegen Lucas Pouille (ATP-25). De 22-jarige Fransman schoot dit jaar omhoog in de rankings en haalde op Wimbledon voor het eerst de kwartfinales van een grandslamtoernooi. Nadal speelde in drie wedstrijden tot dusver telkens een sterke eerste set, een matige tweede, en dan opnieuw een goede derde set. Krijgen we vandaag een gelijkaardig wedstrijdverloop of kan de jonge Fransman verrassen?

Djokovic krijgt met Kyle Edmund (ATP-84) eveneens een jong talent tegenover zich. De 21-jarige Brit raakte op deze US Open voor het eerst verder dan een tweede ronde op een Grand Slam, met knappe overwinningen tegen onder meer Richard Gasquet en John Isner. Djokovic zelf heeft na zijn eerste ronde nog maar zes games moeten spelen na een walkover in de tweede ronde en een vroege opgave van Youzhny in de derde ronde en begint alvast heel fris aan de wedstrijd.

De topaffiche uit het damestoernooi is de clash tussen Angelique Kerber (WTA-2) en Petra Kvitova (WTA-16), die als eerste wedstrijd van het avondprogramma in het Arthur Ashe Stadium gepland staat. Na acht onderlinge ontmoetingen staat het 4-4 tussen beide dames. Kerber speelt een uitstekend seizoen en heeft de bijkomende motivatie dat zij mogelijk nummer 1 van de wereld kan worden na dit toernooi.

Een andere wedstrijd die wellicht spannend wordt, is het duel tussen Madison Keys (WTA-9) en Caroline Wozniacki (WTA-74). Keys probeert in New York de ontgoocheling door te spoelen van een vierde plaats op de Olympische Spelen. Pikant detail is dat zij in haar laatste vier Grand Slams telkens de vierde ronde bereikte … en dan telkens verloor. Kan de Amerikaanse die trend vandaag doorbreken?

Verder komen vandaag bij de mannen ook de Franse spektakelmannen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-11) en Gael Monfils (ATP-12) in actie, terwijl in het vrouwentoernooi ook Roberta Vinci (WTA-8), verliezend finaliste van vorig jaar, een plekje in de kwartfinales probeert te bemachtigen.

[alert type=”info” title=”Programma dag 7″]

Matches of the day

R4: [4] Rafael Nadal (ESP) vs. [24] Lucas Pouille (FRA)
Arthur Ashe Stadium, derde wedstrijd vanaf 17u (11u lokale tijd)

R4: [1] Novak Djokovic (SRB) vs. Kyle Edmund (GBR)
Arthur Ashe Stadium, tweede wedstrijd vanaf 1u (19u lokale tijd)

R4: [14] Petra Kvitova (CZE) vs. [2] Angelique Kerber (GER)
Arthur Ashe Stadium, eerste wedstrijd om 1u (19u lokale tijd)

R4: [8] Madison Keys (USA) vs. Caroline Wozniacki (DEN)
Arthur Ashe Stadium, tweede wedstrijd vanaf 17u (11u lokale tijd)

Het volledige programma van dag 7 kan je hier vinden.

[/alert]

koen

koen

Meer nieuws