De finalisten van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) bij de mannen zijn bekend. Rafael Nadal (ATP-2) gaat zondag de strijd aan met Daniil Medvedev (ATP-5).

Met twee finales en één titel is Medvedev dé speler van de Amerikaanse hardcourtzomer. In de halve finale stond hij tegenover Grigor Dimitrov (ATP-78), die na anderhalf jaar in de schaduw opnieuw zijn beste tennis liet zien. Medvedev en Dimitrov waren aan elkaar gewaagd in de eerste set, de Bulgaar had kansen maar uiteindelijk was het toch de Rus die met 7-6 (5) aan het langste eind trok. Ook daarna bleef Medvedev zijn zenuwen de baas, hij won de volgende sets met 6-4 en 6-3 en stoot zo door naar zijn eerste grandslamfinale.

Nadal kroop tegen toernooirevelatie Matteo Berrettini (ATP-25) door het oog van de naald. In de tiebreak van de eerste set kreeg de Italiaan twee setpunten, maar toch was het nog de Spanjaard die met 7-6 (6) de set binnenhaalde. Nadal ging door op zijn elan, en won vervolgens met 6-4 en 6-1.

Nadal kan de US Open voor de vierde keer winnen en zijn totaal op 19 Grand Slams brengen. Eerder deze zomer speelden Nadal en Medvedev tegen elkaar in Montreal, toen won de Spanjaard autoritair met 6-3 en 6-0.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.