Tennisplaza

US Open pakt uit met nieuw dak

Arthur_Ashe_Stadium- © Flickr-manalahmadkhan

Een aantal weken na de Olympische Spelen, begint de US Open op 29 augustus. De laatste grandslam heeft vanaf dit jaar een uitschuifbaar dak over het Arthur Ashe Stadium. Op dinsdag werd het dak op een demonstratie voor de eerste keer gesloten.

De laatste jaren had de US Open veel problemen met regenellende. Tussen 2008 en 2012 werd de mannenfinale door de regen vijf keer op rij verplaatst naar maandag. De U.S. Tennis Association vond het in 2013 welletjes en investeerde 150 miljoen dollar of ongeveer 133 miljoen euro in een uitschuifbaar dak over het Arthur Ashe Stadium.

Uiteindelijk geraakt het dak net op tijd klaar voor de editie van dit jaar. Op de officiële demonstratie sloot het dak heel gemakkelijk maar de Amerikaanse tennislegende Billie Jean King moest wel drie keer op de knop drukken om het dak terug te openen. Hieronder kun je zien hoe het dak gesloten werd.

[alert type=”info” title=”Enkele weetjes over het dak”]

-Het dak kan in zeven minuten geopend en gesloten worden!
-Het heeft een oppervlakte van 17 olympische zwembaden!
-Er zijn al uitschuifbare daken op Wimbledon en de Australian Open. Enkel Roland Garros heeft nog geen dak maar de Franse organisatie plant wel de bouw van een dak.

[/alert]