Home » Grand Slam » US Open » US OPEN Preview dag 3: Goffin twee maal in actie, Van Uytvanck in dubbelspel

US OPEN Preview dag 3: Goffin twee maal in actie, Van Uytvanck in dubbelspel

US OPEN Preview dag 3: Goffin twee maal in actie, Van Uytvanck in dubbelspel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag 3 van de US Open zijn David Goffin (ATP-15) en Alison Van Uytvanck (WTA D-123) de enige Belgen die in actie komen. Goffin speelt zowel in het enkel- als in het dubbelspel. Van Uytvanck komt in actie in het dubbelspel.

Belgen

Vandaag staan de wedstrijden van de tweede ronde op het programma. Goffin neemt het op tegen de Litouwer Ricardas Berankis (ATP-78). De twee leeftijdsgenoten speelden drie maal eerder tegen elkaar. Slechts één keer kon de 24-jarige Goffin winnen. Op het ATP-toernooi van Chennai dit jaar haalde Goffin het na een spannende driesetter (derde set tiebreak) van de Litouwer. In de eerste ronde had Berankis vijf sets (opnieuw laatste set tiebreak) nodig om de Portugees Joao Sousa (ATP-46) uit te schakelen. Goffin had in de vorige ronde minder moeite met zijn tegenstander, de Italiaan Simone Bolelli (ATP-62) en verloor amper zeven games.

In het dubbelspel neemt Goffin het samen met de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP D-252) op tegen het Amerikaanse duo Michael Russell (ATP D-519) en Donald Young (ATP D-128).

Van Uytvanck (WTA D-123) speelt aan de zijde van de Russische Daria Gavrilova (WTA D-169). Zij hebben het niet getroffen met de loting in de eerste ronde en moeten het opnemen tegen de vierde reekshoofden, de Australische Casey Dellacqua (WTA D-10) en de Kazachse Yaroslava Shvedova (WTA D-15)

 

Matches of the day

De nummer één van de wereld Serena Williams (WTA-1) is op de US Open op zoek naar haar vierde grandslamzege van 2015. In de eerste ronde haalde ze het van de Russische Vitalia Diatchenko (WTA-86) die er bij 6-0 en 2-0 de brui aan gaf. In de tweede ronde neemt Williams het op tegen de Nederlandse Kiki Bertens (WTA-110). Bertens komt uit de kwalificatie en won drie weken geleden nog de Flanders Ladies Trophy in Koksijde. Wat zal zij kunnen inbrengen tegen Serena?

Het wordt ook uitkijken naar de wedstrijd tussen de Poolse meisjes Agnieszka Radwanska (WTA-15) en Magda Linette (WAT-91). Linette klopte in de vorige ronde Urszula Radwanska (WTA-83), de jongere zus van Agnieszka. De oudste Radwanska heeft sinds Wimbledon nog geen sterke resultaten op hard court kunnen neerzetten. Zal zij revanche kunnen nemen voor haar zus?

 

[alert type=”info” title=”Programma dag 3″]De Belgen

R2: David Goffin [14] vs. Ricardis Berankis (LTU)
Court 13, 11.00 uur (17.00 uur Belgische tijd)

R1: David Goffin/ Dominic Thiem (AUT) vs. Michael Russell/Donald Young (USA)
Court 10, 4de partij na 11.00 uur (17.00 uur Belgische tijd)

R1: Alison van Uytvanck/Daria Gavrilova (RUS) vs. [4] Casey Dellacqua (AUS)/Yaroslava Shvedova (KAZ)
Court 12, 1ste partij na 11.00 uur (17.00 uur Belgische tijd)

Matches of the Day

R2: Serena Williams (USA) [1] vs. Kiki Bertens (NED)
Arthur Ashe Stadium, 19.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

R2: Agnieszka Radwanska (POL) [15] vs. Magda Linette (POL)
Court 17, 2de partij na 11.00 uur (17.00 uur Belgische tijd)

[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws