Tennisplaza

US Open preview dag 6: Bemelmans op het grote toneel

Ruben Bemelmans - © Carine06 (www.flickr.com)

Vandaag komt er één Belg in actie op de US Open. Ruben Bemelmans (ATP-107) neemt het in het Louis Armstrong stadion op tegen het nummer vijf van de wereld, Stan Wawrinka.

De Belgen

Bemelmans staat voor het eerst in zijn carrière in de derde ronde van een Grand Slam en wordt beloond met een duel tegen een absolute wereldtopper. “Hiervoor heb ik een jaar lang gewerkt”, wist de Belg daarover te vertellen. Of hij ook kans maakt tegen Wawrinka? De Zwitser verkeert misschien niet in de vorm van zijn leven momenteel, maar het zal sowieso een harde noot om te kraken worden. Bemelmans en Wawrinka nemen het tegen elkaar op in het Louis Armstrong stadion, het tweede grootste court op de US Open, iets waar de Belg ook enorm naar uitkijkt.

Matches of the day

Ook Roger Federer (ATP-2) moet vandaag opnieuw aan de bak. De Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP-29) zou eigenlijk geen probleem mogen vormen. Kohlschreiber speelde als voorbereiding op de US Open enkel het toernooi van Cincinnati en verloor daarin in de eerste ronde van de Portugees Joao Sousa (ATP-46). Hij won begin augustus wel nog het toernooi van Kitzbuhel in Oostenrijk, maar dat was op gravel.

Het meest interessante duel van de dag vindt misschien wel plaats in het Arthur Ashe stadion, na de partij van Federer en Kohlschreiber. Victoria Azarenka (WTA-20), die stilaan maar zeker haar weg terug naar de top aan het vinden is onder het toeziende oog van Wim Fissette, neemt het op tegen de Duitse Angelique Kerber (WTA-11). Kerber, vorig jaar goed voor een derde ronde in New York, kon nog nooit winnen van de Wit-Russin. Eerder dit jaar werd ze in Doha nog vernederd met 6-0 en 6-3.
 
[alert type=”info” title=”Programma dag 6″]De Belgen
R3: Ruben Bemelmans vs. Stan Wawrinka (SUI) [5]
Louis Armstrong stadion, vierde partij vanaf 11 uur (17 uur Belgische tijd)

Matches of the day
R3: Philipp Kohlschreiber (GER) [29] vs. Roger Federer (SUI) [2]
Arthur Ashe stadion, tweede partij vanaf 11 uur (17 uur Belgische tijd)

R3: Victoria Azarenka (BLR) [20] vs. Angelique Kerber (GER) [11]
Arthur Ashe stadion, derde partij vanaf 11 uur (17 uur Belgische tijd)
[/alert]