Home » Grand Slam » US Open » US Open preview: Zware opdracht voor Belgen in tweede ronde

US Open preview: Zware opdracht voor Belgen in tweede ronde

US Open preview: Zware opdracht voor Belgen in tweede ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de vierde dag van de US Open proberen drie Belgen de derde ronde te bereiken. Steve Darcis (ATP-66) heeft de zwaarste klus tegen nummer 2 Roger Federer maar ook Ruben Bemelmans (ATP-107) en Yanina Wickmayer (WTA-92) staan tegenover toppers op het terrein.

Belgen

Wickmayer (foto) komt in het Arthur Ashe Stadium als eerste Belg in actie. Ze heeft een zware opgave in de tweede ronde. Haar tegenstandster is ex-nummer 1 en tweevoudig grandslamwinnares Victoria Azarenka (WTA-20). De Wit-Russische bereikte ook twee keer de finale van de US Open maar zakte door blessures weg op de WTA-ranking. In 2012 won Azarenka het eerste duel tegen Wickmayer.

Darcis mag proeven van een duel met nummer 2 Federer. Onze landgenoot speelt voor de eerste keer in zijn carrière tegen de Zwitserse legende. Federer is al goed op dreef in New York want hij liet in de eerste ronde amper vijf spelletjes liggen tegen de Argentijn Leonardo Mayer (ATP-34).

Bemelmans bereikte voor de eerste keer in zijn loopbaan de tweede ronde van de US Open. Daarin moet hij het opnemen tegen het Amerikaanse 28e reekshoofd Jack Sock (ATP-28). Thuisspeler Sock won een maand geleden het eerste duel met Bemelmans met 7-6 en 6-3.

Tot slot komt ook Kirsten Flipkens (WTA D-220) in actie in het dubbelspel. Samen met de Britse Laura Robson (WTA D-560) speelt ze tegen het Amerikaanse duo Madison Keys (WTA D-252) en Lisa Raymond (WTA D-46).

Matches of the day

Lleyton Hewitt (ATP-355) is bezig aan zijn afscheidstournee en speelt voor de laatste keer op de US Open. De 34-jarige Hewitt won de US Open in 2001 en probeert nog een keer te schitteren in New York. In de tweede ronde wacht echter een moeilijk Australisch duel met zijn 22-jarige landgenoot Bernard Tomic (ATP-24). Tomic geraakte nog nooit verder dan de tweede ronde op de US Open maar hoopt daar nu verandering in te brengen.

Bij de vrouwen is er een interessant duel tussen outsiders Andrea Petkovic (WTA-18) en Elena Vesnina (WTA-108). De Duitse Petkovic bereikte in haar topseizoen 2011 nog de kwartfinale van de US Open en probeert terug in de top tien te geraken. Haar 29-jarige Russische opponente Vesnina is ondertussen uit de top honderd gezakt maar stond twee jaar geleden nog op nummer 21.

[alert type=”info” title=”Programma dag 3″]De Belgen

R2: Yanina Wickmayer vs. Victoria Azarenka [20] (BLR)
Arthur Ashe Stadium, 11.00 uur (17 uur Belgische tijd)

R2: Steve Darcis vs. Roger Federer [2] (SUI)
Arthur Ashe Stadium, 19.00 uur (1 uur Belgische tijd)

R2: Ruben Bemelmans vs. Jack Sock [28] (USA)
Grandstand, Tweede partij na 11.00 uur (17 uur Belgische tijd)

Matches of the Day

R2: Lleyton Hewitt (AUS) vs. Bernard Tomic [24] (AUS)
Grandstand, Rond 17.00 uur (23 uur Belgische tijd)

R2: Andrea Petkovic [18] (GER) vs. Elena Vesnina (RUS)
Court 5, 11.00 uur (17 uur Belgische tijd)
[/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws