Home » Grand Slam » US Open » #USOpen18: Preview dag 11: Verrassende halve finales bij vrouwen, Gerard in actie in rolstoeltennis

#USOpen18: Preview dag 11: Verrassende halve finales bij vrouwen, Gerard in actie in rolstoeltennis

#USOpen18: Preview dag 11: Verrassende halve finales bij vrouwen, Gerard in actie in rolstoeltennis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de elfde dag van de US Open strijden de halve finalisten bij de vrouwen voor een plekje in de felbegeerde finale. Net zoals op Wimbledon staan er verrassende halve finales op het programma. Joachim Gerard (ITF D-5) verdedigt de Belgische eer in het rolstoeltennis.

De Belgen

Gerard komt als enige Belg in actie. Hij speelt in het rolstoeltennis dubbel samen met de Zweed Stefan Olsson (ITF D-6). Ze nemen het in de halve finale van het toernooi op tegen de eerste reekshoofden Stephane Houdet (ITF D-1) en Nicolas Peifer (ITF D-2).

Joachim Gérard @AusOpen - Photo: Takeo Tanuma
Joachim Gérard @AusOpen –
Photo: Takeo Tanuma
Matches of the day

Op Wimbledon vielen de reekshoofden bij de vrouwen als vliegen en stonden de nummers 10, 12, 13 en 181 in de halve finales. De US Open is echter nóg een groter slagveld voor de topreekshoofden in het vrouwentoernooi. In de halve finales staat er geen enkele top tienspeelster!

Serena Williams (WTA-26) is als enige favoriet op de afspraak en maakt met haar ervaring zonder enige twijfel het meeste kans op de eindzege. Op weg naar de halve finale maakte Serena Williams onder andere snel komaf met haar zus Venus (WTA-16) en achtste reekshoofd Karolina Pliskova (WTA-8). De zesvoudige US Openkampioene liet enkel één set liggen tegen de Estse Kaia Kanepi (WTA-44) die nummer één Simona Halep uit het toernooi kegelde.

In haar halve finale komt Williams in actie tegen de Letse Anastasija Sevastova (WTA-18). De 28-jarige Sevastova is het negentiende reekshoofd en staat voor de eerste keer in de halve finale van een grandslam. Ze houdt duidelijk wel van de US Open want de twee voorbije jaren bereikte ze ook al de kwartfinale in New York.

Sevastova verkeert in topvorm op de US Open want ze stuntte al tegen het zevende reekshoofd Elina Svitolina (WTA-7) en klopte het derde reekshoofd en titelverdedigster Sloane Stephens (WTA-3). Het wordt de eerste ontmoeting tussen Sevastova en Williams.

De tweede halve finale speelt zich af tussen de Japanse Naomi Osaka (WTA-19) en de Amerikaanse Madison Keys (WTA-14) / de Spaanse Carla Suárez Navarro (WTA-22). De 20-jarige Japanse Osaka is de jongste speelster in de halve finales en wordt als een van de beloftes in het vrouwentennis aanschouwd.

Vóór de US Open geraakte Osaka niet verder dan de achtste finale op een grandslam. In New York speelde ze nog niet tegen een hoger gerangschikte speelster. De Japanse liet enkel één set liggen tegen de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA-20).

Osaka neemt het op tegen de Amerikaanse Madison Keys (WTA-14) die vorig jaar in de finale van de US Open onderuit ging tegen winnares Stephens. Keys kan nu voor de tweede keer op rij in de finale in New York staan. In de kwartfinale maakte ze komaf met de Spaanse Carla Suárez Navarro (WTA-22). In de onderlinge duels tussen Keys en Osaka staat het 3-0 voor Keys.

[alert title=Programma dag 10”]

Matches of the Day

SF: [1] Stephane Houdet (FRA)/Nicolas Peifer (FRA) vs. Joachim Gerard (BEL)/Stefan Olsson (SWE)

Louis Armstrong Stadium, vijfde partij vanaf 18.00 uur Belgische tijd

Matches of the Day

SF: [17] Serena Williams (USA) vs. [19] Anastasija Sevastova (LAT)
Arthur Ashe Stadium, eerste partij om 01.00 uur Belgische tijd

SF: [20] Naomi Osaka (JAP) vs. [14] Madison Keys (USA)
Arthur Ashe Stadium, tweede partij vanaf 01.00 uur Belgische tijd

[/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws