Op de voorlaatste dag van de US Open strijden Serena Williams (WTA-26) en Naomi Osaka (WTA-19) voor de eindzege. Het wordt een gevecht tussen ervaring en jeugdig talent.

Match of the day

Op de US Open is het tijd voor de eindstrijd. In de vrouwenfinale staan 23-voudig grandslamwinnares Williams en de Japanse nieuweling Osaka tegenover elkaar. De 36-jarige Williams is 16 jaar ouder dan de 20-jarige Osaka. Toen Williams in 1999 haar eerste grandslam won op de US Open, was Osaka bijna twee jaar oud.

Williams start in de finale als torenhoge topfavoriete om opnieuw te pronken met de felbegeerde trofee. De 36-jarige veterane dartelde door het toernooi naar de finale. Ze liet enkel één set liggen tegen de Estse Kaia Kanepi (WTA-44). Na haar bevalling vorig jaar is ze klaar voor om haar eerste grandslam als mama te winnen. Op Wimbledon moest ze in de finale nog het onderspit delven tegen Angelique Kerber (WTA-4) maar nu gaat ze voluit voor haar 24e grandslam en haar zevende US Opentitel.

Serena Williams - © Jimmie48 Tennis Photography

Serena Williams – © Jimmie48 Tennis Photography

De jonge Japanse Osaka verbaasde op de US Open met haar finaleplaats. Vóór de US Open van 2018 geraakte ze niet verder dan de vierde ronde op een grandslam. Ze verloor ook slechts één set in het toernooi, tegen de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA-20). In de halve finale verhinderde Osaka een Amerikaanse finale door Madison Keys (WTA-14) in twee sets te kloppen.

Naomi Osaka - © Jimmie48 Tennis Photography

Naomi Osaka – © Jimmie48 Tennis Photography

Williams en Osaka speelden één keer eerder tegen elkaar. Eerder dit jaar klopte Osaka Williams in Miami met 6-3 en 6-2. Een goed voorteken voor de Japanse?

Serena Williams en Naomi Osaka - © Jimmie48 Tennis Photography

Serena Williams en Naomi Osaka – © Jimmie48 Tennis Photography

Programma

Matches of the Day

F: [17] Serena Williams (USA) vs. [20] Naomi Osaka (JAP)

Arthur Ashe Stadium, rond 22.00 uur Belgische tijd

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.