Home » Grand Slam » US Open » #USOpen18: Preview dag 2: Vijf Belgen aan de bak

#USOpen18: Preview dag 2: Vijf Belgen aan de bak

#USOpen18: Preview dag 2: Vijf Belgen aan de bak

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Een drukke dag voor de Belgen op de tweede dag van de US Open. Maar liefst drie vrouwen en twee mannen komen aan de bak in de eerste ronde. 

De Belgen

Alison Van Uytvanck (WTA-38) trapt haar campagne op de US Open op gang tegen de Oekraïense Lesia Tsurenko (WTA-35). Hun enige eerdere ontmoeting vond plaats in 2013 in de kwalificaties van Rosmalen. Toen won Tsurenko in drie sets. De Grimbergse speelt om 17u Belgische tijd op Court 15. Van Uytvanck kende geen al te beste voorbereiding op de US Open. Ze kon slechts één keer in vier partijen winnen.

Eveneens om 17 uur Belgische tijd zal Yanina Wickmayer (WTA-95) het opnemen tegen Petra Kvitova (WTA-5) op Court 17. De Belgische is niet kansloos tegen de Tsjechische schaduwfavoriete. Kvitova moest vorige week opgeven met een schouderblessure, maar won dit jaar al vijf toernooien. In de onderlinge ontmoetingen leidt de Tsjechische met 6-4, maar de laatste confrontatie dateert al van 2013.

Yanina Wickmayer - © Jimmie48 Tennis Photography
Yanina Wickmayer – © Jimmie48 Tennis Photography

Vlak na de wedstrijd tussen Wickmayer en Kvitova mag Kirsten Flipkens (WTA-48) opdraven tegen thuisspeelster en 24e reekshoofd Coco Vandeweghe (WTA-23). Na een knap seizoen vorig jaar kreeg de Amerikaanse dit jaar nog niet veel bij elkaar gespeeld. Vandeweghe verloor de laatste vier toernooien telkens in de openingsronde. In de onderlinge ontmoetingen staat het echter 0-2 in het voordeel van Vandeweghe. Flipkens haalde vorig jaar de tweede ronde.

Kirsten Flipkens - © Jimmie48 Tennis Photography
Kirsten Flipkens – © Jimmie48 Tennis Photography

David Goffin (ATP-10) zal van start gaan tegen de Italiaan Federico Gaio (ATP-146) die zich kon plaatsen voor de hoofdtabel vanuit de kwalificaties. In hun juniorencarrière speelden de twee één keer eerder tegen elkaar. De Belg won toen in twee sets. De Luikenaar is naar eigen zeggen nog niet 100%: “We zullen dinsdag zien. Ik heb elke dag nog verzorging gekregen, maar heb intussen geprobeerd dagelijks een balletje te slaan”. Goffin heeft een vierde ronde te verdedigen.

De tweede Belg die in actie komt bij de mannen is Ruben Bemelmans (ATP-129). De Limburger kreeg zijn plaats op de hoofdtabel cadeau door het afzeggen van een andere speler. Hij neemt het voor het eerst in zijn carrière op tegen de Spanjaard Jaume Munar (ATP-85). Munar traint op de Rafael Nadal Academy en geldt als één van de beloften op de tour.

Matches of the day

De man in vorm Novak Djokovic (ATP-6) neemt het op tegen Marton Fucsovics (ATP-40). De Hongaar brak dit jaar definitief door en is geen te onderschatten tegenstander. Djokovic tennist echter op een wolk en is één van de favorieten voor de titel. Een andere favoriet voor de titel is Roger Federer (ATP-2). De Zwitser opent zijn toernooi tegen Yoshihito Nishioka (ATP-177). Het wordt de eerste ontmoeting met de 22-jarige Japanner.

Bij de vrouwen is het uitkijken naar de vorm van Caroline Wozniacki (WTA-2). De Deense neemt het in de openingsronde op tegen Samantha Stosur (WTA-64), voormalig nummer vier van de wereld en US Open-kampioene in 2011. In de onderlinge ontmoetingen leidt Wozniacki met 7-5. Een andere knappe affiche is deze tussen Caroline Garcia (WTA-6) en Johanna Konta (WTA-46). De Française zoekt naar een doorbrak op de Grand Slams, maar heeft een negatief saldo tegen de Britse. Het staat 3-2 voor Konta in de onderlinge ontmoetingen.

[alert title=Programma dag 2”]

De Belgen

R1: Alison Van Uytvanck (BEL) vs. Lesia Tsurenko (UKR)
Court 15, eerste partij om 17.00 uur Belgische tijd

R1: Yanina Wickmayer (BEL) vs. Petra Kvitova (CZE)
Court 17, eerste partij om 17.00 uur Belgische tijd

R1: Kirsten Flipkens (BEL) vs. [24] Coco Vandeweghe (USA)
Court 17, tweede partij vanaf 17.00 uur Belgische tijd

R1: David Goffin (BEL) vs. Federico Gaio (ITA)
Court 7, derde partij vanaf 17.00 uur Belgische tijd

R1: Ruben Bemelmans (BEL) vs. Jaume Munar (ESP)
Court 14, tweede partij vanaf 17.00 uur Belgische tijd

Matches of the day

R1: [6] Novak Djokovic (SRB) vs Marton Fucsovics (HON)
Arthur Ashe Stadium, tweede partij vanaf 17.00 uur Belgische tijd

R1: Yoshihito Nishioka (JAP) vs. [2] Roger Federer (SUI)
Arthur Ashe Stadium, eerste partij om 01.00 uur Belgische tijd

R1: [2] Caroline Wozniacki (DEN) vs. Samantha Stosur (AUS)
Arthur Ashe Stadium, eerste partij om 18.00 uur Belgische tijd

R1: [6] Caroline Garcia (FRA) vs. Johanna Konta (GBR)
Grandstand, derde partij vanaf 17.00 uur Belgische tijd

Het volledige programma vind je hier terug.

[/alert]

koen

koen

Meer nieuws