Home » Grand Slam » US Open » #USOpen18: Preview dag 4: Goffin en Flipkens in actie, Mertens begint aan dubbeltoernooi

#USOpen18: Preview dag 4: Goffin en Flipkens in actie, Mertens begint aan dubbeltoernooi

#USOpen18: Preview dag 4: Goffin en Flipkens in actie, Mertens begint aan dubbeltoernooi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De vierde dag van de US Open staat voor de deur. David Goffin (ATP-10) speelt een duel der Lage Landen en Kirsten Flipkens (WTA-57) wil revanche nemen in haar wedstrijd. Elise Mertens (WTA D-23) start aan haar dubbelcampagne.

De Belgen

In de tweede ronde ontmoet Goffin, het nummer één van België, voor de zevende keer in zijn carrière Robin Haase (ATP-49), het nummer één van Nederland. De Luikenaar moest vorig jaar voor het eerst in zes duels het onderspit delven maar hun wedstrijden zijn vaak felbevochten. Zo kwam Goffin eerder dit jaar nog van een 0-2 achterstand in sets terug om van de Nederlander te winnen. Haase is echter in goede doen en klopte in de voorbije weken onder meer Alexander Zverev (ATP-4), Kei Nishikori (ATP-19) en Denis Shapovalov (ATP-28). In de eerste ronde van de US Open speelde hij wel een zware vijfsetter. Het wordt hoe dan ook een interessant duel.

Flipkens wil Elise Mertens (WTA-15) vervoegen in de derde ronde van de US Open, een evenaring van haar beste prestatie in 2009. Zij neemt het in de tweede ronde op tegen Aleksandra Krunic (WTA-49). De Servische kon pas maandag haar eerste partij sinds eind juni winnend afsluiten. In de onderlinge ontmoetingen staat het echter 0-2 in het voordeel van Krunic. Hun laatste ontmoeting was in Rosmalen waar de Molse de overwinning binnen handbereik had maar finaal sneuvelde. Ze zoekt dus een revanche voor die partij en wil voor het eerst winnen van de Servische.

Kirsten Flipkens - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Kirsten Flipkens – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

In het dubbelspel komen Mertens en Demi Schuurs (WTA D-10) in actie in de eerste ronde. De Belgisch-Nederlandse combinatie speelt tegen Daria Gavrilova (WTA D-75) en Petra Martic (WTA D-388). Schuurs maakte sinds kort haar debuut in de top tien van de wereld in het dubbelspel en kende een goede voorbereiding op de US Open. Ze won dit jaar al zes dubbeltitels waarvan drie met de Belgische. In Cincinnati grepen ze nog naast de titel.

Elise Mertens en Demi Schuurs - © Jimmie48 Tennis Photography
Elise Mertens en Demi Schuurs – © Jimmie48 Tennis Photography

Matches of the day

In de tweede ronde komt Roger Federer (ATP-2) in actie tegen de wisselvallige Benoît Paire (ATP-56). De Fransman is onvoorspelbaar en kan erg goed voor de dag komen. Ondanks het feit dat de Zwitser in zes confrontaties nog nooit verloor, kwam Paire wel erg dichtbij een eerste zege in hun laatste ontmoeting. Bij de mannen valt ook het duel tussen Gaël Monfils (ATP-39) en Kei Nishikori (ATP-19) op. De twee spelers hebben een periode van blessureleed achter de rug en kunnen elkaar het leven zuur maken. In de onderlinge ontmoetingen staat het 3-1 in het voordeel van de Japanner maar al hun partijen gingen tot drie sets. De laatste confrontatie kwam op naam van Monfils te staan.

Fans die het tennis al even volgen zouden denken dat ze terug in de tijd werden gekatapulteerd. De 39-jarige Patty Schnyder (WTA-186) stond zo voor het eerst sinds 2011 op de hoofdtabel van een Grand Slam en is hierbij de oudste kwalificatiespeelster die hierin slaagde. Ze verloor in twee sets van Maria Sharapova (WTA-22). Nog een ‘speelt zij nog’ gevoel zou je kunnen krijgen bij het zien van de naam Vera Zvonareva (WTA-133). Het voormalige nummer twee van de wereld beviel in 2016 van een eerste kindje en timmerde na een afwezigheid van twee jaar terug aan haar weg naar de top. Op Wimbledon eerder dit jaar bereikte ze voor het eerst sinds 2014 de hoofdtabel op een Grand Slam. Ze staat nu in de tweede ronde van de US Open waar ze in 2010 de finale verloor van Kim Clijsters. Zvonareva neemt het op tegen de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA-20) die in Connecticut haar eerste WTA-titel won.

Vera Zvonareva - © Jimmie48 Tennis Photography
Vera Zvonareva – © Jimmie48 Tennis Photography

Tot slot wordt het duel tussen Alex de Minaur (ATP-45) en Frances Tiafoe (ATP-44) interessant om in de gaten te houden. Deze twee jonge spelers haalden dit jaar hun eerste ATP-finales en Tiafoe kon voor het eerst een ATP-toernooi op zijn naam schrijven. Beiden worden gezien als smaakmakers van de zogenaamde Next Generation. De Minaur won hun enige eerdere ontmoeting vorig jaar in de kwalificaties van Brisbane.

[alert title=Programma dag 4”]

De Belgen

R2: Robin Haase (NED) vs. [10] David Goffin (BEL)
Court 10, derde partij vanaf 17.00 uur Belgische tijd

R2: Vera Lapko (SRB) vs. Kirsten Flipkens (BEL)
Court 13, derde partij vanaf 17.00 uur Belgische tijd

R1: [7] Elise Mertens (BEL)/Demi Schuurs (NED) vs. Daria Gavrilova (AUS)/Petra Martic (CRO)
Court 14, tweede partij vanaf 17.00 uur Belgische tijd

Matches of the day

R2: Benoît Paire (FRA) vs. [2] Roger Federer (SUI)
Arthur Ashe Stadium, tweede partij vanaf 18.00 uur Belgische tijd

R2: Gaël Monfils (FRA) vs. [17] Kei Nishikori (JAP)
Louis Armstrong Stadium, eerste partij om 01.00 uur Belgische tijd

R2: Vera Zvonareva (RUS) vs. [26] Aryna Sabalenka (BLR)
Court 13, eerste partij om 17.00 uur Belgische tijd

R2: Alex de Minaur (AUS) vs. Frances Tiafoe (USA)
Court 17, derde partij vanaf 17.00 uur Belgische tijd

Het volledige programma vind je hier terug.

[/alert]

koen

koen

Meer nieuws