Home » Grand Slam » US Open » #USOpen18: Round-up dag 1: Mertens flirt met uitschakeling, nr. 1 bij de vrouwen crasht uit toernooi

#USOpen18: Round-up dag 1: Mertens flirt met uitschakeling, nr. 1 bij de vrouwen crasht uit toernooi

#USOpen18: Round-up dag 1: Mertens flirt met uitschakeling, nr. 1 bij de vrouwen crasht uit toernooi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De eerste dag van de US Open bracht de Belgische op de rand van uitschakeling en enkele andere toppers mochten meteen afscheid nemen. Zo moest het nummer één bij de vrouwen onmiddellijk inpakken. 

De Belgische

De Belgische tennisfans hielden hun hart vast. Mertens sukkelde in haar eerste ronde met haar schouder en nek en maakte een wisselvallige indruk. Na bijna drie uur tennis wist ze uiteindelijk de zege binnen te halen en staat voor het eerst in haar carrière in de tweede ronde van de US Open.

Matches of the day

Meteen in de eerste wedstrijd van de openingsdag moeten de tennisfans afscheid nemen van het nummer één van de wereld bij de vrouwen. Simona Halep (WTA-1) werd overklast door de 33-jarige Kaia Kanepi (WTA-44) uit Estland. Kanepi speelde gedurfd en risicovol tennis en dat loonde duidelijk.

In een heruitgave van de eerste ronde op Wimbledon eerder dit jaar, speelde Stan Wawrinka (ATP-101) tegen Grigor Dimitrov (ATP-8). Opnieuw was het voormalige nummer drie van de wereld de beste van de twee. Wawrinka haalde het in drie sets: 6-3, 6-2 en 7-5. De Bulgaar raakte de drie laatste grandslamtoernooien nooit voorbij de derde ronde en heeft dit jaar een winst-verlies saldo van 22-15. Vorig jaar stond de balans op 49-19.

Titelverdediger Rafael Nadal (ATP-1) startte zijn toernooi tegen zijn goede vriend David Ferrer (ATP-148). Het zou de laatste wedstrijd worden van Ferrer op een Grand Slam. Het nummer één van de wereld won de eerste set met 6-3 en stond een break achter in de tweede manche. Bij een 3-4 stand gooide Ferrer de handdoek in de ring.

De wedstrijd tussen Svetlana Kuznetsova (WTA-101) en Venus Williams (WTA-16) werd op het scherpst van de snede gespeeld. Voor deze partij stond het 5-5 in de onderlinge ontmoetingen. De Amerikaanse kon deze zomer nog maar weinig indruk maken terwijl Kuznetsova twee weken geleden haar eerste WTA-titel in ruim twee jaar tijd veroverde. Beide speelsters maakten er een knappe wedstrijd van maar Williams haalde de bovenhand. Het werd 6-3, 5-7 en 6-3 na 2 uur en 55 minuten. Jongere zus Serena Williams (WTA-26) behaalde een vrij eenvoudige overwinning in de eerste ronde tegen Magda Linette (WTA-60). Ze won met 6-0 en 6-4.

Andy Murray (ATP-382) maakte zijn terugkeer op de US Open tegen de Australiër James Duckworth (ATP-448) die eveneens terugkwam uit lange blessuretijd. Het voormalige nummer één kwam een set achter maar won uiteindelijk met 6-7 (5), 6-3, 7-5 en 6-3. Titelverdedigster bij de vrouwen, Sloane Stephens (WTA-3) speelde een goede partij in de eerste ronde. Ze won met 6-1 en 7-5 van Evgeniya Rodina (WTA-81).

De finalist van vorig jaar, Kevin Anderson (ATP-5) werd tot het uiterste gedreven door thuisspeler Ryan Harrinson (ATP-53). De Zuid-Afrikaan won uiteindelijk met 7-6 (4), 5-7, 4-6, 6-3 en 6-4.

Moment van de dag

Het Canadees duel tussen twee beloftevolle spelers leverde een knappe partij op. Denis Shapovalov (ATP-28) nam het op tegen Felix Auger-Aliassime (ATP-117) die zijn debuut op een Grand Slam maakte. Bij een 7-5, 5-7 en 4-1 stand in het voordeel van Shapovalov moest Auger-Aliassime opgeven. De 18-jarige speler had last van zijn hart en was in tranen. Shapovalov toonde zijn groots karakter en troostte zijn landgenoot.

koen

koen

Meer nieuws