Home » Grand Slam » US Open » #USOpen18: Round-up dag 2: Goffin en Flipkens houden eer hoog, toppers laten geen steek vallen en Cornet toont haar bh

#USOpen18: Round-up dag 2: Goffin en Flipkens houden eer hoog, toppers laten geen steek vallen en Cornet toont haar bh

#USOpen18: Round-up dag 2: Goffin en Flipkens houden eer hoog, toppers laten geen steek vallen en Cornet toont haar bh

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Geen al te best rapport voor de Belgen tijdens de tweede dag van de US Open. Enkel David Goffin (ATP-10)  en Kirsten Flipkens (WTA-57) wisten door te stoten. De toppers lieten zich niet verrassen.

De Belgen

Alison Van Uytvanck (WTA-39) en Yanina Wickmayer (WTA-94) mochten de spits afbijten. ‘Ali’ kon echter geen vuist maken tegen de Oekraïense Lesia Tsurenko (WTA-36). Onze landgenote kreunde onder de hitte en verloor met 3-6 en 2-6. Ook ‘Wicky’ wist amper vijf spelletjes te winnen tegen Petra Kvitova (WTA-5). De Tsjechische schaduwfavoriete moest in de tweede set wel een 4-1 achterstand wegwerken. Voor Wickmayer was het haar laatste partij onder coach Steve Darcis.

Beter verging het ‘Flipper’ die een prima prestatie afleverde tegen Coco Vandeweghe (WTA-25). De Amerikaanse haalde vorig jaar nog de halve finale, maar bleek niet opgewassen tegen Flipkens. Die haalde het met 6-3 en 7-6 (3). En ook Goffin, toch met enige twijfels afgezakt naar New York door een schouderblessure, kende een goede start. Federico Gaio (ATP-242) kon enkel in set drie echt weerwerk bieden, maar de Italiaan liet drie setpunten liggen en kreeg vervolgens het deksel op de neus. Setstanden: 6-0, 6-4 en 7-6 (5).

Ruben Bemelmans (ATP-128) tot slot moest na een ware slijtageslag het hoofd buigen voor Jaume Munar (ATP-85). Na bijna vier uur tennis droop de lucky loser af. “Zo heb ik me nog nooit gevoeld”, zei Bemel na afloop.

Matches of the day

Novak Djokovic (ATP-6) kreeg met Marton Fucsovics (ATP-41) meteen een taaie klant tegenover zich. De Hongaar brak dit jaar definitief door en hield de Serviër uiteindelijk ook vier sets en meer dan drie uur aan de praat (6-3, 3-6, 6-4 en 6-0). Meteen een geslaagde eerste test voor ‘Nole’.

Roger Federer (ATP-2) opende zijn jacht op een zesde US Open-triomf met een eenvoudige zege tegen de Japanner Yoshihito Nishioka (ATP-177), 6-2, 6-2 en 6-4. Ook Alexander Zverev (ATP-4) verspeelde niet al te veel energie tegen Peter Polansky (ATP-119). De Canadese lucky loser kon maar vijf spelletjes winnen, 6-2, 6-1 en 6-2.

Ook bij de vrouwen geen echt grote verrassingen. Caroline Wozniacki (WTA-2) opende sterk tegen Samantha Stosur (WTA-64). Het Deense tweede reekshoofd triomfeerde met 6-3 en 6-2. Ook Angelique Kerber (WTA-4) en Maria Sharapova (WTA-22) lieten geen steek vallen. Kerber had wel de nodige moeite met Margarita Gasparyan (WTA-370), maar won toch met 7-6 (5) en 6-3. Sharapova schakelde ouderdomsdeken Patty Schnyder (WTA-186) uit met 6-2 en 7-6 (6).

Uitkijken was het ook naar het duel tussen Caroline Garcia (WTA-6) en Johanna Konta (WTA-46). Op papaier een bijzonder mooie affiche, al werd de partij eigenlijk een maat voor niets. De Française was superieur en gunde haar opponente slechts vier games (6-2 en 6-2).

Moment van de dag

Wat doe je als je perongeluk je t-shirt achterstevoren hebt aangetrokken? Alizé Cornet (WTA-31) vond er niets beter op dan zich gewoon op de baan om te draaien en haar t-shirt uit te trekken. Dat ze daardoor even in haar sportbeha stond, daar kon vooral de umpire niet om lachen. Een code violation was het resultaat. Een verbaasde Cornet ging nog even verhaal halen, maar kon niet anders dan zich neer te leggen bij de beslissing. De Française verloor overigens in drie sets van Johanna Larsson (WTA-21).

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws