Home » Grand Slam » US Open » #USOpen18: Round-up dag 3: Mertens freewheelt voorbij Lapko en relletje tussen Murray en Verdasco

#USOpen18: Round-up dag 3: Mertens freewheelt voorbij Lapko en relletje tussen Murray en Verdasco

#USOpen18: Round-up dag 3: Mertens freewheelt voorbij Lapko en relletje tussen Murray en Verdasco

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de derde dag van de US Open wist Elise Mertens (WTA-15) zich eenvoudig te plaatsen voor de derde ronde. In het dubbelspel was er geen Belgisch succes en de titelverdedigers lieten geen steek vallen.

De Belgen

Zo moeizaam de openingsronde verliep voor Mertens, zo vlot ging het gisteravond. Onze landgenote maakte brandhout van Vera Lapko (WTA-70). Mertens, die vooral uitstekend serveerde met onder meer acht aces, gunde haar opponende slechts twee spelletjes. De Wit-Russische kon op geen enkel moment weerwerk bieden en liet liefst 34 unforced errors optekenen. Het resultaat: 6-2 en 6-0.

Geen Belgisch feestje in het dubbelspel. Kirsten Flipkens (WTA D-42) en Alison Van Uytvanck (WTA D-546) konden niet voor een stunt zorgen tegen de tweede reekshoofden Timea Babos (WTA D-1) en Kristina Mladenovic (WTA D-8). De Hongaars-Franse combinatie won eerder dit jaar de Australian Open en haalde het met 6-4 en 7-5.

Matches of the day

Titelverdedigers Rafael Nadal (ATP-1) en Sloane Stephens (WTA-3) mochten vannacht hun tweede ronde afwerken. De Spanjaard kwam tegen Vasek Pospisil (ATP-88) enkel in de tweede set wat in de problemen, maar vocht zich terug van een 2-4 achterstand. Na iets meer dan twee uur stond de 6-3, 6-4 en 6-2 eindstand op het bord.

Stephens van haar kant had het heel wat moeilijker tegen Anhelina Kalinina (WTA-134). De Oekraïense verkocht haar huid duur en hield de Amerikaanse 2 uur en 47 minuten aan de praat. Uiteindelijk haalde Stephens de buit binnen met 4-6, 7-5 en 6-2. In de volgende ronde wacht met Victoria Azarenka (WTA-79) andermaal een grote test. De Wit-Russische veegde de vloer aan met Daria Gavrilova (WTA-32). Het werd 6-1 en 6-2.

New York mag zich ook voorbereiden op een andere kraker. Sister Act nummer 30 is namelijk een feit. Serena Williams (WTA-26) schakelde zonder veel problemen Carina Witthoeft (WTA-101) uit, terwijl Venus Williams (WTA-16) zich voorbij de taaie Camila Giorgi (WTA-40) knokte. In de onderlinge ontmoetingen tussen beide zussen staat het 17-12 in het voordeel van Serena.

Twee bijzonder interessante affiches op papier bij de mannen zorgden ook voor het verhoopte spektakel. Dominic Thiem (ATP-9) vocht met Steve Johnson (ATP-31) een verbeten strijd uit. Johnson, vorige week nog finalist in Winston-Salem, gooide een 2-1 voorsprong in sets nog te grabbel en ging na 3 uur en 38 minuten ten onder. Setstanden: 6-7 (5), 6-3, 5-7, 6-4 en 6-1. Het duel tussen Stefanos Tsitsipas (ATP-15) en Daniil Medvedev (ATP-36) draaide ietwat verrassend uit in het voordeel van die laatste. De Rus, vorige week winnaar in Winston-Salem, won na een beklijvende viersetter met 6-4, 6-3, 4-6 en 6-3.

Verrassende uitschakelingen op de derde dag waren de nederlagen van Garbiñe Muguruza (WTA-12) en Andy Murray (ATP-382). De Spaanse liet zich verrassen door Karolina Muchova (WTA-202). De Tsjechische qualifier triomfeerde met 3-6, 6-4 en 6-4. Murray ging dan weer onderuit tegen Fernando Verdasco (ATP-32). De Spaanse hardhitter trok na 3 uur en 26 minuten het laken naar zich toe (7-5, 2-6, 6-4 en 6-4).

Moment van de dag

De nederlaag van Murray kwam hard aan en leidde na afloop van de match ook tot een klein relletje. Volgens de Schot zou Verdasco tijdens de heat break – een pauze van tien minuten na de derde set door de extreme temperaturen in New York – met zijn coach gepraat hebben. Iets wat indruist tegen de regels, al was de Spanjaard zich van geen kwaad bewust: “Ik heb niets tegen mijn trainer gezegd.” Op Instagram reageerde Murray vervolgens op geheel eigen wijze. “Ik ga een gezondheidstest laten doen, want blijkbaar beeld ik me dingen in.”

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws