Home » Grand Slam » US Open » #USOpen18: Round-up dag 7: Eerste kwartfinalisten zijn bekend en stuntende Kalaitzis

#USOpen18: Round-up dag 7: Eerste kwartfinalisten zijn bekend en stuntende Kalaitzis

#USOpen18: Round-up dag 7: Eerste kwartfinalisten zijn bekend en stuntende Kalaitzis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de zevende dag van de US Open werden de eerste achtste finales afgewerkt. Elise Mertens (WTA-15) kon niet stunten tegen Sloane Stephens (WTA-3), Victoria Kalaitzis (ITF-132) deed dat wel in het juniorentoernooi.

De Belgen

In Cincinnati trok Mertens twee weken geleden nog aan het langste eind tegen Stephens, maar in het Arthur Ashe Stadium vannacht waren de rollen omgekeerd. Mertens sloeg te veel onnodige fouten en ook haar service draaide niet. Na 1 uur en 28 minuten stond er 3-6 en 3-6 op het bord.

Beter verging het Kalaitzis. In de tweede en laatste kwalificatieronde klopte onze landgenote de 16-jarige Russische Daria Frayman (ITF-70) met 6-4 en 7-6 (7). Kalaitzis is de enige Belgische in het juniorentoernooi van de meisjes. Haar loting is nog niet bekend. Bij de jongens staat de 17-jarige Arnaud Bovy (ITF-29) rechtstreeks op de hoofdtabel van het juniorentoernooi. Hij speelt in de eerste ronde tegen een kwalificatiespeler.

Matches of the day

Rafael Nadal (ATP-1) werd net als in zijn vorige ronde tegen Karen Khachanov (ATP-26) opnieuw getest. De Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP-37) verkocht zijn huid duur, maar moest na 3 uur en 23 minuten toch het hoofd buigen. Setstanden: 6-3, 6-3, 6-7 (6) en 6-4. Dan had Juan Martin del Potro (ATP-3), winnaar van de US Open in 2009, het heel wat makkelijker tegen de 21-jarige Kroaat Borna Coric (ATP-20). De boomlange Argentijn haalde het met 6-4, 6-3 en 6-1. In de twee andere achtste finales trok Dominic Thiem (ATP-9) aan het langste eind tegen Kevin Anderson (ATP-5) en knokte John Isner (ATP-11) zich in vijf sets voorbij Milos Raonic (ATP-24).

Bij de vrouwen zijn de achtste finales het eindstation gebleken voor Elina Svitolina (WTA-7). De Oekraïense verslikte zich in de Letse Anastasija Sevastova (WTA-18). Het werd 6-3, 1-6 en 6-0. Daardoor is Karolina Pliskova (WTA-8) de op één na hoogstgeplaatste speelster die nog aanwezig is in New York. De Tsjechische leverde een prima prestatie af tegen Ashleigh Barty (WTA-17), 6-4 en 6-4. Serena Williams (WTA-26) tot slot werd een eerste keer op de proef gesteld. Kaia Kanepi (WTA-44), die in de eerste ronde Simona Halep (WTA-1) uitschakelde, vocht voor wat ze waard was. Uiteindelijk gaven de achttien aces van de Amerikaanse de doorslag. Setstanden: 6-0, 4-6 en 6-3.

Moment van de dag

De eerste week van de US Open behoort alweer tot de verleden tijd en dus het ideale moment om even te blikken op de eerste zeven dagen met de top tien momenten en de mooiste drop shots en passing shots.

 

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws