Home » Grand Slam » US Open » #USOpen18: Round-up dag 8: Goffin gekwetst, Federer verrast, Sharapova uitgespeeld

#USOpen18: Round-up dag 8: Goffin gekwetst, Federer verrast, Sharapova uitgespeeld

#USOpen18: Round-up dag 8: Goffin gekwetst, Federer verrast, Sharapova uitgespeeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag 8 op de US Open zette heel wat toppers op de affiche. Helaas liep het voor David Goffin (ATP-10), Roger Federer (ATP-2) en Maria Sharapova (WTA-22) niet zoals gepland. 

De Belgen

De vierde ronde was tot nu toe steeds het eindstation voor Goffin. Ook dit jaar zal de Luikenaar geen stap dichter bij de grootste prijzenpot van het jaar. Marin Cilic (ATP-7) bleek net dat beetje beter, al kwam onze landgenoot snel op voorsprong in de eerste set. De Kroaat bleef echter bij de les en trok in een tiebreak aan het langste eind. In set 2 en 3 leek Goffin fysiek niet meer in orde. Hij stapelde de fouten op en met 2-6 en 4-6 zag hij de volgende ronde aan zijn neus voorbij gaan. Op de persconferentie achteraf gaf Goffin toe te sukkelen met zijn arm.

Elise Mertens (WTA D-23) stond aan de zijde van Demi Schuurs (WTA D-10) in de derde ronde van het dubbelspel. Tegen Su-Wei Hsieh (WTA D-17) en Aryna Sabalenko (WTA D-73) kwam het duo nooit echt in de problemen. Met 7-5 en 6-4 plaatsten ze zich voor de kwartfinale, daarin komen ze uit tegen topreekshoofden Barbora Krejcikova (WTA D-5) en Katerina Siniakova (WTA D-2).

Bij de junioren kwam Arnaud Bovy (ITF-29) in actie. Hij won zijn eerste partij op de US Open van Amerikaan Axel Nefve (ITF-170). Met 6-4 en 7-5 trok Bovy het laken naar zich toe. De jonge Belg krijgt nu opnieuw een thuisspeler voorgeschoteld, Cannon Kingsley (ITF-37). Bovy kon zijn zege niet doortrekken in het dubbelspel. Samen met Jiri Lehecka (ITF-32) moest hij zijn meerdere erkennen in Jesper de Jong (ITF-46) en Damien Wenger (ITF-36). Het werd een droge 6-1, 6-4 in het voordeel van het Nederlands-Zwitserse duo.

Matches of the day

Madison Keys (WTA-14) beet de spits af tegen Dominika Cibulkova (WTA-35). De Slovaakse, die in de vorige ronde Angelique Kerber (WTA-4) naar huis speelde, kon geen vuist maken tegen het spel van Keys. De Amerikaanse gunde haar tegenstandster amper vier spelletjes. Met 6-1 en 6-3 is de finaliste van 2017 goed op weg haar prestatie van vorig jaar te herhalen.

Verder was het bij de dames uitkijken naar het duel tussen Sharapova en Carla Suarez Navarro (WTA-24). De Russische maakte tot nu toe heel wat indruk en verloor nog nooit een wedstrijd van de avondsessie. Spaanse kuitenbijter Suarez Navarro dwingt haar opponentes echter vaak tot het uiterste. Veel moeite moest ze echter niet doen, Sharapova maakte te veel fouten. 6-4 en 6-3 geven Suarez Navarro een ticket naar de kwartfinale.

Bij de heren plaatsten Novak Djokovic (ATP-6) en Kei Nishikori (ATP-19) zich gemakkelijk voor de volgende ronde. De Serviër maakte niet al te veel woorden vuil aan Joao Sousa (ATP-68), 6-4 6-3 6-4. Nishikori rekende af met Philipp Kohlschreiber (ATP-34), 6-3 6-2 7-5.

De verrassing van de dag viel in het Arthur Ashe stadium. Federer keek in de ogen van John Millman (ATP-55) en dat beviel hem duidelijk niet. De Zwitser begon sterk aan de partij en won de eerste set met 6-3. Millman, een jonge Australiër leek onder de indruk van zijn idool, maar stond op een wolk te tennissen. Met 7-5 bracht hij de bordjes in evenwicht. Set 3 en 4 draaiden uit op een tiebreak waarin Millman opnieuw de sterkste was. Federer toonde zich zoals steeds een groot man en was oprecht blij voor zijn tegenstander.

Moment van de dag

Naast de baan zien alle spelers en speelsters er ongetwijfeld piekfijn uit. Eens ze in actie zijn op het terrein, durft hun kapsel echter al eens rare sprongen maken.

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws