Home » Davis Cup » Vader Darcis: “Ik moet hem beschermen. Dit verdient hij niet”

Vader Darcis: “Ik moet hem beschermen. Dit verdient hij niet”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Steve Darcis (ATP-76) kon België geen eerste Davis Cup-trofee schenken. De 33-jarige Luikenaar verloor kansloos de vijfde en beslissende match tegen Lucas Pouille (ATP-18). “Ik moet hem beschermen, hij verdient dit niet”, zegt vader Alain aan La Dernière Heure.

“Ik ga hem beschermen, ik moet wel. Dit verdient hij niet, zeker niet op deze manier. Deze nederlaag is bijzonder hard. Na alles wat hij voor deze ploeg heeft gedaan, is dit einde niet terecht. Ik zal hem de komende dagen en weken bijstaan. Mijn prioriteit is om hem goed te omringen. Hij is er niet in geslaagd om voor een mirakel te zorgen. Steve botste op twee tegenstanders van een hoog niveau. Het gebrek aan ritme brak hem daarbij zuur op. Mentaal was hij klaar voor de strijd, maar zijn tennis stond niet op punt.”

Eenzelfde verhaal valt te horen bij Yannis Demeroutis, trainer van Darcis. “Zijn twee tegenstanders hebben hem geen enkele kans gegeven om in zijn spel te komen. Zijn elleboog was nog geen 100%, maar dat is niet de oorzaak van de nederlagen. Het ontbrak hem gewoon aan matchritme. Geen enkele training kan dat compenseren. Uiteraard is dit weekend een grote ontgoocheling.”

Davis Cup-kapitein Johan Van Herck nam het gisteren ook al op voor Darcis. ‘Shark’ zelf reageerde op de persconferentie na de nederlaag als volgt: “Ik was helemaal klaar voor de strijd. Mijn elleboog heeft me daarbij niet gehinderd. Ik ben simpelweg overklast door Tsonga vrijdag en Pouille vandaag (gisteren, red.). Het spreekt voor zich dat ik teleurgesteld ben. Ik was gewoon niet goed genoeg.”

Steve Darcis - © Imagellan
Steve Darcis – © Imagellan

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS