Home » Davis Cup » Van Herck: “Ik heb gehoord dat Yannick Noah 150 000 euro per ontmoeting opstrijkt”

Van Herck: “Ik heb gehoord dat Yannick Noah 150 000 euro per ontmoeting opstrijkt”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In een interview met de Franse sportkrant L’Équipe hoorden we Davis Cup-kapitein Johan Van Herck enkele interessante dingen zeggen: “Hier in België doen we het voor de eer”. 

“We lachen erom, maar in België bestaat de Davis Cup enkel in die weken wanneer er gespeeld wordt”, zegt Van Herck.

“Ik heb geen contract en word enkel betaald voor de week in competitie. Dit alles staat in schril contrast met wat ik hoor dat er in Frankrijk gebeurt. Ik hoorde dat Noah (de kapitein van de Franse ploeg, nvdr.) 150 000 euro krijgt per duel. Ik krijg hier nog geen tiende van. Hier in België doen we het voornamelijk voor de eer.”

De Davis Cup-kapitein, die de Belgen voor de tweede keer in drie jaar tijd naar de finale bracht, benadrukt het unieke karakter van zijn ploeg.

“We zijn een echt team, we komen goed overeen. De staff en ikzelf doen er alles aan om de meest professionele omgeving te creëren. We hebben niet de middelen en diensten waarover de Fransen en de Australiërs beschikken. Maar bovenal hebben we spelers die weten hoe ze in de Davis Cup moeten spelen en dat is handig in bepaalde situaties. We gaan allemaal in dezelfde richting. Alle druk ligt bij de Fransen, we hebben niets te verliezen.”

 

 

koen

koen

MEER NIEUWS