Home » Davis Cup » Van Herck: “Ik wil me nu concentreren op de spelers die er wel zijn”

Van Herck: “Ik wil me nu concentreren op de spelers die er wel zijn”

Van Herck: “Ik wil me nu concentreren op de spelers die er wel zijn”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Van vrijdag tot en met zondag neemt het Belgische Davis Cup-team het in de Country Hall in Luik op tegen Hongarije. Op de persconferentie vandaag liet kapitein Johan Van Herck zijn licht schijnen op de ontmoeting.

“Uiteraard zijn we favoriet, dat staat buiten kijf. Maar het zullen zware matchen worden, dat heb ik ook tegen de spelers gezegd. Het doet me denken aan de confrontatie met Duitsland vorig jaar. Ook zij waren favoriet, maar lieten zich verrassen. Dat mag ons niet overkomen. We moeten gewoon hard blijven werken zoals de voorbije jaren. De verloren finale tegen Frankrijk zit niet meer in ons hoofd. Dit is een nieuw begin”, zegt Van Herck.

De Greef en Coppejans

De kapitein kwam ook terug op Arthur De Greef (ATP-199) en Kimmer Coppejans (ATP-275) die hun selectie weigerden. “Een spijtige zaak, maar het is niet aan mij om te oordelen over hun keuze. Hoe dan ook weiger je geen selectie in mijn ideaal. Vanaf nu ga ik me concentreren op de spelers die er wel zijn. De rest zullen we vanaf maandag met de federatie bespreken.”

Darcis present

Steve Darcis (ATP-103) kan door een elleboogblessure niet deelnemen, maar is wel aanwezig om de ploeg bij te staan. “Zijn ervaring en mentaliteit zijn een voorbeeld voor iedereen. Hij weet perfect hoe alles werkt en wil dat graag delen met de ploeg. Toen hij het terrein zag, kreeg hij wel een beetje moeilijk. Maar hij heeft een ongelooflijke honger om terug te keren. Hij zal alles op alles zetten om er weer te staan op het hoogste niveau”, besloot Van Herck.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws