Na afloop van de 3-0 nederlaag tegen de Verenigde Staten was coach Johan Van Herck ontgoocheld, al zag hij toch ook positieve elementen: “3-0 is hard, maar er waren zeker ook positieve elementen. Joris De Loore speelde een prima partij in het enkelspel, en we hebben een dubbelteam ontdekt dat nog kan groeien”.

België moest tegen de VS de wet van de sterkste ondergaan, maar toch hebben ze hun huid duur verkocht. “In de enkelspel op vrijdag waren we er dichtbij, daarom zijn we ook teleurgesteld dat we niet alle kansjes konden grijpen. Tegen zo een sterkte tegenstander hebben we als ploeg wel een mooie prestatie neergezet. Zeker fysiek zijn er ook nog werkpunten bij Sander Gillé en Joran Vliegen, maar ik was niet verrast door hun niveau, ik heb hen al eerder mooie wedstrijden zien spelen”.

Dit jaar staat er geen Davis Cup meer op het programma, het format voor 2019 is nog niet bekend. Van Herck wil echter graag verdergaan als kapitein: “Ik wil doorgaan zolang ik het respect en het vertrouwen van de federatie mijn staff en mijn spelers heb, dus ik heb zeker nog zin om door te gaan. Met de mooie prestaties van dit team dit weekend wordt mijn volgende selectie wel moeilijk, ook rekening houdend met de vijf spelers die hier niet zijn. We hebben nu ook twee volwaardige dubbelteams die we kunnen inzetten.”

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.