Home » Davis Cup » Van Herck vol vertrouwen naar duel met Italië

Van Herck vol vertrouwen naar duel met Italië

Van Herck vol vertrouwen naar duel met Italië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kapitein Johan Van Herck kijkt vol vertrouwen uit naar het Davis Cup-duel met Italië in de Spiroudôme in Charleroi. Hij kan daarbij opnieuw rekenen op sterkhouder David Goffin (ATP-12).

Van 7 tot 9 april neemt België het in Charleroi op tegen Italië. Van Herck kan opnieuw rekenen op Goffin, die wellicht het gezelschap krijgt van Steve Darcis (ATP-49), Ruben Bemelmans (ATP-139) en Joris De Loore (ATP-190). De selectie wordt dinsdag officieel bevestigd. De ontmoeting wordt op hardcourt gespeeld en de Spiroudôme is bijna volledig uitverkocht.

Paolo Lorenzi (ATP-37), Fabio Fognini (ATP-40) en Andreas Seppi (ATP-80) zijn de toppers van het Italiaanse team, dat verrassend titelverdediger Argentinië klopte in Buenos Aires. Volgens Van Herck geldt België als favoriet: “In Duitsland hebben we gewonnen door als groep te spelen, met Goffin erbij kunnen we aantreden met ons beste team. Italië is een sterke ploeg met veel talent. We zullen respect tonen, maar we spelen thuis en op een snelle achtergrond, dus we zijn favoriet.”

Als België wint van Italië, dan speelt het in september in de halve finale tegen Australië of de Verenigde Staten.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws