Home » Davis Cup » Van Herck: “We voelen ons veilig en doen er alles aan om dit weekend te winnen”

Van Herck: “We voelen ons veilig en doen er alles aan om dit weekend te winnen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De voorbereiding voor de Davis Cup-finale tussen België en Groot-Brittannië draait op volle toeren. Beide teams trainden vandaag op het gravel van Flanders Expo en stonden ook de pers te woord.

Beide teams stonden stil bij de verhoogde terreurdreiging in België. “Voor België is dit een zeer belangrijke finale, niet alleen voor het tennis maar voor de sport in het algemeen. De finale bereiken was echt een teameffort en iedereen beseft en appreciëert dat hier. Het hele land zal achter ons staan en we proberen om de trofee thuis te houden. We zijn er altijd vanuit gegaan dat de finale zou doorgaan, en de security doet een uitstekende job. Het zal hier veilig zijn. We kunnen niets veranderen aan de situatie dus proberen we ons te focussen op het sportieve en ons maximaal voor te bereiden voor vrijdag”, aldus coach Johan Van Herck.

Britse Davis Cup Team - © Melissa Van de Wiele
Britse Davis Cup Team – © Melissa Van de Wiele
Ook Andy Murray voelde zich veilig in Gent: “Het veiligheidsteam doet een uitstekende job. Thuis waren we wat bezorgd om af te reizen, maar eens we hier waren voelden we ons op ons gemak. Ik heb er nooit aan getwijfeld om hier te komen spelen. De situatie in Brussel is natuurlijk zorgwekkend, ook voor onze fans die ons komen aanmoedigen. Ik voel me veilig in Gent, het is een leuke stad.”

Over de court waren beide teams tevreden, al is het een beetje frisjes in Flanders Expo. “Ik ben tevreden met de court, die goed standhoudt na enkele dagen training. Het is hier wel koud, dus ik hoop dat ze eindelijk de deuren dichtdoen”, grapte coach Leon Smith.

David Goffin werd ook herinnerd aan zijn pijnlijke nederlaag tegen Murray in Bercy: “Na Parijs heb ik enkele dagen vakantie genomen en ben dan terug beginnen trainen op gravel. In Parijs had ik gewoon een offday, ik speelde slecht terwijl Andy heel agressief speelde. Ik ga gewoon die wedstrijd vergeten en me focussen op dit weekend.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS