Tennisplaza

Van Uytvanck bij laatste vier in Albuquerque, Mertens in halve finale dubbel

Alison Van Uytvanck - © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Alison Van Uytvanck (WTA-103) heeft vlot haar wedstrijd in de kwartfinale van het ITF-toernooi van Albuquerque ($ 75 000) gewonnen. In het dubbelspel plaatste Elise Mertens (WTA D-80) zich voor de halve finale.

Tweede reekshoofd Van Uytvanck moest in de kwartfinale aan de bak tegen achtste reekshoofd Michaella Krajicek (WTA-156). In de eerste set ging het gelijk op tot 2-2 maar dan schakelde Van Uytvanck een versnelling hoger en ze won de eerste set met 6-2. Ook in de tweede set hielden beide speelsters elkaar lang in evenwicht, bij 5-4 moest Krajicek serveren om in de set te blijven, maar toen forceerde ‘Ali’ de break. Na 1 uur en 15 minuten stond de 6-2 en 6-4 eindstand op het scorebord. In de halve finale wacht een duel met derde reekshoofd Veronica Cepede Royg (WTA-127).

Elise Mertens – © Melissa Van de Wiele

In het dubbelspel bereikte Elise Mertens (WTA D-80) samen met de Luxemburgse Minda Minella (WTA D-137) de halve finale. Ze wonnen met 7-6(4) en 6-4 van de Amerikaans-Canadese tandem Jamie Loeb (WTA D-209) en Carol Zhao (WTA D-304) en ontmoeten Alizé Lim (WTA D-181) en Valeria Solovyeva (WTA D-168) in de strijd om een ticket voor de finale.