Home » Geen categorie » Van Uytvanck en Bonaventure knallen omhoog, nieuwe nummer één bij de vrouwen

Van Uytvanck en Bonaventure knallen omhoog, nieuwe nummer één bij de vrouwen

Van Uytvanck en Bonaventure knallen omhoog, nieuwe nummer één bij de vrouwen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dankzij hun sterke prestaties vorige week stijgen Alison Van Uytvanck (WTA-50) en Ysaline Bonaventure (WTA-133) sterk. Bij de vrouwen is Caroline Wozniacki (WTA-2) haar nummer één weer kwijt. 

Van Uytvanck staat met vertrouwen te spelen. Dankzij haar toernooizege op de Hungarian Ladies Open (Hongarije, $ 226 750) stijgt ze maar liefst 30 plaatsen naar de 50e positie. Dat is dichtbij haar hoogste notering (41) die ze haalde in 2015 en een beloning voor haar harde werk na een moeilijke periode met blessures. Een jaar geleden stond ze nog buiten de top 100 op de 130e plaats.

Bonaventure heeft een nieuwe hoogste ranking beet dankzij haar eerste kwartfinale op een WTA-toernooi. De kwalificatiespeelster won vier wedstrijden op rij alvorens te worden uitgeschakeld. De Belgische stijgt 21 plaatsen naar de 133e positie. Elise Mertens (ATP-21) verliest een plaatsje maar blijft best Belgische. Kirsten Flipkens (WTA-67) blijft status quo terwijl Yanina Wickmayer (WTA-116, +1) lichte winst boekt. Maryna Zanevska (WTA-193) verliest vier plaatsen.

In de dubbelrankings zien we winst voor Flipkens (WTA D-44, +4) dankzij haar dubbelfinale in Boedapest. Wickmayer (WTA D-116, +8) en Bonaventure (WTA D-152, +10) gaan er ook op vooruit. Mertens (WTA D-40, -1) en Zanevska (WTA D-97, -9) gaan er licht op achteruit.

Aan de top is er weer een wisseling van de wacht. Na vier weken moet Wozniacki (WTA-2) haar plaats opnieuw afstaan aan Simona Halep (WTA-1).

koen

koen

Meer nieuws