Tennisplaza

Van Uytvanck en Bonaventure verder in kwalficaties Marrakech

Alison Van Uytvanck - © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Alison Van Uytvanck (WTA-86) en Ysaline Bonaventure (WTA-191) hebben zich geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van het WTA-toernooi van Marrakech (Marokko, $ 250 000). Kirsten Flipkens (WTA-69) sukkelt nog met een dijblessure en zal niet in actie komen in Marokko.

Van Uytvanck moest het opnemen tegen de Spaanse Beatriz Garcia Vidagany (WTA-244). Bij een 0-2 achterstand gooide haar tegenstandster de handdoek in de ring. Van Uytvanck, derde reekshoofd in de kwalificaties, treft de Spaanse Spaanse Sara Sorribes Tormo (WTA-159) in de tweede kwalificatieronde. In 2010 speelden ze tegen elkaar bij de junioren, toen haalde onze landgenote het in twee sets.

Bonaventure versloeg in Marrakech de 26-jarige Russische Alexandra Panova (WTA-142), achtste reekshoofd in de kwalificaties. Na 1 uur en 27 minuten won onze landgenote met 6-4 en 6-4. In de voorlaatste kwalificatiewedstrijd moet Bonaventure het opnemen tegen de Amerikaanse Alexa Glatch (WTA-201). Het wordt hun eerste ontmoeting.

Flipkens moest zich afmelden voor het toernooi. De dijblessure, die ze opliep in Stuttgart, bleek erger dan aanvankelijk gedacht.