Tennisplaza

Van Uytvanck en Minnen vlot naar tweede ronde in Melbourne

Sean Van Uytvanck, Alison Van Uytvanck, Greet Minnen en Robi Cokan - © Greet Minnen (Instagram)

Op de Yarra Valley Classic (WTA 500) in Melbourne hebben Alison Van Uytvanck (WTA-65) en Greet Minnen (WTA-110) zich zonder problemen geplaatst voor de tweede ronde.

Van Uytvanck ging als een wervelwind tekeer tegen Su-Wei Hsieh (WTA-68). De 35-jarige Taiwanese keek in de eerste set al snel tegen een droge 4-0 aan en wist amper twee spelletjes te winnen: 6-2 voor Ali.

In de tweede set ging de Grimbergse door op haar elan. Na 58 minuten speeltijd maakte ze het helemaal af: 6-0.

In haar tweede ronde wacht Van Uytvanck andere koek: de Spaanse gewezen grandslamkampioene en zesde reekshoofd Garbiñe Muguruza (WTA-15).

(lees verder onder de Instagram post)

Minnen

Van Uytvanck’s verloofde Minnen kreeg een heel andere speelster tegenover zich in haar eerste ronde. De 20-jarige Olga Danilovic (WTA-183) brak zowel in de eerste als in de tweede set door de opslag van de Belgische, maar die kon de situatie telkens rechttrekken. Na 1 uur en 21 spelen won ze met twee keer 6-4.

Net als haar vriendin mag ook Minnen haar beentjes insmeren voor ronde twee. Daarin wacht de Argentijnse Nadia Podoroska (WTA-47), vorig jaar nog halve finaliste op Roland Garros. Podoroska, veertiende reekshoofd in Melbourne, versloeg in haar eerste ronde de Britse Francesca Jones (WTA-245) met 6-1 en 6-3.

(lees verder onder de Instagram post)

Dubbelspel

In het dubbelspel werd Van Uytvanck (WTA D-102) eerder al uitgeschakeld. Ysaline Bonaventure (WTA-123) kwam ook al in actie op de Yarra Valley Classic, maar verloor meteen.