Tennisplaza

Van Uytvanck en Zanevska stoten door, exit Flipkens op Australian Open

Alison Van Uytvanck - © Jimmie48 Tennis Photography

Alison Van Uytvanck (WTA-55) en Maryna Zanevska (WTA-80) hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. Voor Kirsten Flipkens (WTA-258) viel het doek meteen.

Van Uytvanck moest aan de bak tegen de Spaanse kwalificatiespeelster Cristina Bucsa (WTA-154). Onze landgenote haalde het na 1 uur en 23 minuten met 6-3 en 6-4. In de tweede ronde volgt een duel met de Chinese Qiang Wang (WTA-110), die Coco Gauff (WTA-16) in twee sets opzij zette.

Zanevska stond tegenover de Sloveense Kaja Juvan (WTA-89). In een spannend onderonsje werden de sets telkens beslist in de tiebreak. Na 2 uur en 6 minuten boekte Zanevska met 7-6 (7) en 7-6 (4) haar eerste grandslamoverwinning. In de tweede ronde volgt een duel met de Spaanse Nuria Parrizas Diaz (WTA-63). 

Flipkens stond in Melbourne tegenover haar dubbelpartner Sara Sorribes Tormo (WTA-35). Flipkens, die weggezakt is op de WTA-ranking door heel wat blessureleed, speelde een verdienstelijke partij maar moest met 4-6 en 1-6 het hoofd buigen. Achteraf verklaarde ze dat het wellicht haar laatste enkelwedstrijd op de Australian Open was.