Home » Fed Cup » Van Uytvanck genomineerd voor Fed Cup Heart Award

Van Uytvanck genomineerd voor Fed Cup Heart Award

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alison Van Uytvanck (WTA-53) werd door de Internationale Tennisfederatie (ITF) genomineerd voor de Heart Award binnen de Europees-Afrikaanse zone van de Fed Cup. De trofee is een bekroning voor de prestaties van speelsters in de landencompetitie van het vrouwentennis.

De Heart Award wil speelsters erkennen die hun land voortreffelijk vertegenwoordigd hebben, en die uitzonderlijke moed op het veld en buitengewone inzet voor hun team hebben getoond tijdens de Fed Cup. De winnaressen krijgen een cheque van duizend dollar die ze mogen doneren aan een zelf te bepalen goed doel.

Van Uytvanck speelde een cruciale rol in de kwalificatie van België voor de play-offs naar Wereldgroep II. Ze won haar vier enkelwedstrijden en versloeg samen met het Belgische team Letland, Hongarije, Bulgarije en Groot-Brittannië. Op 16 en 17 april strijdt België in de play-offs van Wereldgroep II tegen Servië, helaas moet Van Uytvanck geblesseerd verstek laten gaan.

Naast Van Uytvanck werd ook de Oekraïense Kateryna Bondarenko door de jury genomineerd voor de Heart Award in de Europees-Afrikaanse zone. Vanaf 29 maart tot en met 1 april kan er door het publiek op de genomineerden gestemd worden via de Fed Cup-website.

[alert type=”info” title=”Stem voor Alison”]
Stemmen voor Alison Van Uytvanck kan vanaf 29 maart tot 1 april op de Fed Cup website
[/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS