Home » WTA » Van Uytvanck heeft goed nieuws over blessure

Van Uytvanck heeft goed nieuws over blessure

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Eerder deze week moest Alison Van Uytvanck (WTA-48) geblesseerd opgeven tijdens haar partij in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Luxemburg (Luxemburg, WTA International). De enkelblessure van de Grimbergse lijkt echter mee te vallen.

Van Uytvanck blesseerde zich dinsdag tijdens het vierde game van haar partij tegen de Roemeense Monica Niculescu (WTA-111) aan de linkerenkel. Er werd gevreesd voor een ernstige blessure, maar na controle in het ziekenhuis lijkt de schade mee te vallen.

De vader van Van Uytvanck gaf een update over haar blessure: “Onderzoek in het ziekenhuis bracht niets ernstigs aan het licht, de belangrijkste ligamenten van de enkel zijn niet gescheurd. Er is wel een enkelband geraakt maar dat zou binnen drie à vier weken genezen moeten zijn, met een brace zou haar enkel stabiel moeten blijven.”

De voorbereiding op het volgend seizoen komt niet in gevaar. Dit jaar won Van Uytvanck twee WTA-toernooien en ze sluit het jaar af in de top vijftig.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden