Home » WTA » Van Uytvanck naar kwartfinale in Tashkent, Minnen en Bonaventure redden het net niet

Van Uytvanck naar kwartfinale in Tashkent, Minnen en Bonaventure redden het net niet

Van Uytvanck naar kwartfinale in Tashkent, Minnen en Bonaventure redden het net niet

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-61) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het WTA-toernooi van Tashkent (Oezbekistan, WTA International). Greet Minnen (WTA-124) en Ysaline Bonaventure (WTA-123) gingen nipt onderuit in de tweede ronde.

Derde reekshoofd Van Uytvanck moest in de tweede ronde aan de bak tegen de Roemeense Monica Niculescu (WTA-106). Van Uytvanck speelde een prima partij en haalde het vlot na 1 uur en 11 minuten met 6-2 en 6-1. In de kwartfinale volgt een duel met de Française Pauline Parmentier (WTA-127) of de Hongaarse Timea Babos (WTA-89).

Minnen stond dicht bij een stunt tegen topreekshoofd Viktoria Kuzmova (WTA-56). De eerste set ging met 7-5 naar onze landgenote, maar de jonge Slovaakse kwam met 3-6 langszij. Minnen kreeg matchpunten in de derde set, maar kon de klus niet afmaken, Kuzmova pakte de tiebreak met 6-7 (7).

Bonaventure vocht een spannend duel uit met die andere Roemeense, Sorana Cirstea (WTA-96). De Waalse pakte de eerste set met 6-3, maar Cirstea trok met 3-6 aan het langste eind in de tweede manche. In de derde set was Cirstea met 5-7 net iets beter op de cruciale momenten.

In het dubbelspel wonnen Minnen (WTA D-119) en Van Uytvanck (WTA D-105) in de eerste ronde tegen Vitalia Diatchenko (WTA D-428) en Sabina Sharipova (WTA D-353) met 7-6 (5), 6-7 (2). In de kwartfinale gooiden ze bij 2-4 de handdoek tegen derde reekshoofden Dalila Jakupovic (WTA D-90) en Sabrina Santamaria (WTA D-73).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws