Tennisplaza

Van Uytvanck naar tweede ronde in Indian Wells, emotionele Zanevska nipt onderuit

Alison Van Uytvanck - © Jimmie48 Tennis Photography

Alison Van Uytvanck (WTA-58) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van Indian Wells (VS, WTA 1 000). Maryna Zanevska (WTA-68) ging nipt onderuit, maar gaf haar Oekraïense tegenstandster een warme omhelzing bij afloop.

Van Uytvanck stond in Indian Wells tegenover Dalma Galfi (WTA-105). Onze landgenote begon goed aan de wedstrijd, maar kon een vroege voorsprong niet vasthouden. Een tiebreak moest de beslissing brengen en die ging met 7-6 (3) naar Van Uytvanck. In de tweede set trok onze landgenote met 6-4 aan het langste eind. De Kazachse Elena Rybakina (WTA-20) wordt de volgende tegenstandster in de tweede ronde.

Zanevska, die Oekraïense roots heeft, moest aan de bak tegen de Oekraïense Marta Kostyuk (WTA-54). Ze vochten een erg spannend duel uit waarin Kostyuk na meer dan drie uur nipt met 7-6 (5), 6–7 (6) en 5-7 aan het langste eind trok. Na afloop volgende een emotionele knuffel aan het net. Kostyuk komt in de tweede ronde uit tegen Elise Mertens (WTA-23).

Flipkens dubbelt verder

Kirsten Flipkens (WTA D-122) heeft zich samen met Sania Mirza (WTA D-49) geplaatst voor de tweede ronde van het dubbelspel. Ze waren met 6-3, 3-6 en 10-7 te sterk voor Shuko Aoyama (WTA D-4) en Aleksandra Krunic (WTA D-44). In de tweede ronde volgt een confrontatie met vijfde reekshoofden Gabriela Dabrowski (WTA D-9) en Giuliana Olmos (WTA D-21).