Op het WTA-toernooi van Rome (Italië, € 2 703 000) heeft Alison Van Uytvanck (WTA-49) niet kunnen stunten. Het nummer twee van de wereld was te sterk voor de Belgische. 

Voor het eerst in haar carrière nam Van Uytvanck het op tegen de Deense Caroline Wozniacki (WTA-2). Al meteen in het eerste spelletje kwam de Belgische stevig opzetten. Ze speelde twee breakpunten bij elkaar maar kon geen van beide benutten. Een spelletje later was het Van Uytvanck die onder druk kwam te staan en bij het derde breakpunt moest de Belgische plooien.

Wozniacki was gelanceerd, maar de games verliepen moeizaam. Van Uytvanck kwam pas in het vijfde spelletje op het scorebord wanneer ze door de opslag van de Deense ging. Het was echter een stuiptrekking want even later maakte Wozniacki de set uit na een lange game.

De tweede manche begon niet goed voor Van Uytvanck die opnieuw meteen haar opslag moest inleveren. Dit keer reageerde ze meteen en klampte aan tot 2-2. In het vijfde spelletje scoorde Wozniacki wederom een break en die was voldoende om de wedstrijd te beslissen. Na 1 uur en 37 minuten stonden de 1-6, 4-6 cijfers op het scorebord.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.