In Moskou is de loting bekend gemaakt voor de ontmoeting tussen Rusland en België in de Small Sports Arena Luzhniki. Alison Van Uytvanck (WTA-132) opent het duel tegen Elena Vesnina (WTA-15).

Op zaterdag staan er twee enkelwedstrijden gepland op het Russische gravel. Van Uytvanck opent de debatten tegen Vesnina, ze spelen voor het eerst tegen elkaar. Daarna neemt Elise Mertens (WTA-66) het op tegen Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-16).

Op zondag volgen de duels Vesnina vs. Mertens gevolgd door de ontmoeting Van Uytvanck-Pavlyuchenkova. Voor het dubbel rekent kapitein Dominique Monami op Maryna Zanevska (WTA D-164) en An-Sophie Mestach (WTA D-126). Anastasia Myskina stelt wellicht Daria Kasatkina (WTA D-85) en Anna Blinkova (WTA D-329) op. De duels worden zaterdag vanaf 14u en zondag vanaf 13u30 uitgezonden op Sporza/Eén.

Zestien landen in de Wereldgroep in 2018?

De winnaar van het barrageduel speelt volgend jaar in de wereldgroep. In de wandelgangen liet AFT-president André Stein verstaan dat de wereldgroep van de Fed Cup volgend jaar uit zestien landen zou bestaan, waardoor het duel niet echt een inzet zouden hebben.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.