Home » Billie Jean King Cup » Van Uytvanck opent Fed Cup-duel met Rusland

Van Uytvanck opent Fed Cup-duel met Rusland

Van Uytvanck opent Fed Cup-duel met Rusland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Moskou is de loting bekend gemaakt voor de ontmoeting tussen Rusland en België in de Small Sports Arena Luzhniki. Alison Van Uytvanck (WTA-132) opent het duel tegen Elena Vesnina (WTA-15).

Op zaterdag staan er twee enkelwedstrijden gepland op het Russische gravel. Van Uytvanck opent de debatten tegen Vesnina, ze spelen voor het eerst tegen elkaar. Daarna neemt Elise Mertens (WTA-66) het op tegen Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-16).

Op zondag volgen de duels Vesnina vs. Mertens gevolgd door de ontmoeting Van Uytvanck-Pavlyuchenkova. Voor het dubbel rekent kapitein Dominique Monami op Maryna Zanevska (WTA D-164) en An-Sophie Mestach (WTA D-126). Anastasia Myskina stelt wellicht Daria Kasatkina (WTA D-85) en Anna Blinkova (WTA D-329) op. De duels worden zaterdag vanaf 14u en zondag vanaf 13u30 uitgezonden op Sporza/Eén.

Zestien landen in de Wereldgroep in 2018?

De winnaar van het barrageduel speelt volgend jaar in de wereldgroep. In de wandelgangen liet AFT-president André Stein verstaan dat de wereldgroep van de Fed Cup volgend jaar uit zestien landen zou bestaan, waardoor het duel niet echt een inzet zouden hebben.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws