Tennisplaza

Van Uytvanck stunt tegen Ivanovic in Luxemburg

Alison Van Uytvanck - © Tatiana Kulikova (https://www.flickr.com/photos/kulitat/)

Alison Van Uytvanck (WTA-47) heeft voor een stunt gezorgd op het WTA-toernooi van Luxemburg (€ 226 728). In de tweede ronde klopte ze tweede reekshoofd Ana Ivanovic (WTA-12) na een bloedstollende wedstrijd van meer dan twee uur.

Van Uytvanck begon uitstekend aan de wedstrijd en ging in het eerste spelletje meteen door de opslag van de Servische. Bij 4-2 ging ze nogmaals door de opslag van Ivanovic, maar die wist de break opnieuw ongedaan te maken. Bij 5-4 kon onze landgenote de eerste set wel uitserveren en bij het derde setpunt was het raak: 6-4.

In set twee ging Van Uytvanck bij 3-3 door de opslag van haar tegenstandster, maar die wist opnieuw de break ongedaan te maken. Een tiebreak moest uiteindelijk de beslissing brengen, en daarin trok Ivanovic met 6-7(5) aan het langste eind.

In de derde set kwam onze landgenote niet meer in de problemen op haar eigen opslag. Bij 6-5 moest Ivanovic serveren om in de wedstrijd te blijven, en kon Van Uytvanck de breakkansen benutten. Met 7-5 maakte ze het af na een wedstrijd van 2 uur en 22 minuten.

In de kwartfinale wacht een duel tegen het zevende reekshoofd Barbora Strycova (WTA-42), die eerder Yanina Wickmayer (WTA-48) naar huis stuurde. De Tsjechische speelde reeds tweemaal tegen Van Uytvanck en won telkens.