Tennisplaza

Van Uytvanck vlot naar halve finale Hong Kong

Alison Van Uytvanck - © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)

Alison Van Uytvanck staat in de halve finale van het WTA-toernooi van Hong Kong (International, $ 250 000). Ze won gemakkelijk van de kwalificatiespeelster Jarmila Gajdosova.

Op het toernooi van Hong Kong is Van Uytvanck (WTA-91) goed op dreef. Na haar knappe stunt tegen vijfde reekshoofd Hantuchova, gaat ze door op haar elan. In de kwartfinale versloeg ze de Australische kwalificatiespeelster Gajdosova (WTA-99) in twee sets.

De match begon nochtans niet zo goed voor Van Uytvanck. Ze verloor haar opslag en kwam op een 3-2 achterstand. Nadat de partij even werd stilgelegd door de regen, knokte de 20-jarige Van Uytvanck zich terug in de wedstrijd. Ze brak twee keer door de opslag van Gajdosova en won de eerste set met 6-4.

Onze landgenote voelde zich steeds beter in haar sas en verzilverde in de tweede set maar liefst drie breakpunten. Na 1 uur en 11 minuten maakte Van Uytvanck de match af met een 6-2-zege in de tweede set. In de halve finale van Hong Kong wacht voor haar een zwaardere opgave. Ze moet spelen tegen de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA-36). Pliskova versloeg in haar kwartfinale in twee sets de Chinese Jie Zheng (WTA-71).