Tennisplaza

Van Uytvanck vlot naar tweede ronde in Boedapest, Flipkens dubbelt verder

Alison Van Uytvanck - © Tatiana Kulikova (https://www.flickr.com/photos/kulitat/)

Op het WTA-toernooi van Boedapest (Hongarije, $ 226 750) heeft Alison Van Uytvanck (WTA-80) haar eerste ronde overtuigend gewonnen. Kirsten Flipkens (WTA D-48) staat in de tweede ronde van het dubbel. 

Van Uytvanck moest het in de eerste ronde opnemen tegen de Française Oceane Dodin (WTA-95). De Belgische nam revanche voor haar verloren partij tegen Dodin in hun enige eerdere ontmoeting. Na 1 uur en 16 minuten stonden de 6-3 en 6-2 cijfers op het scorebord. In de tweede ronde wacht een duel met Mihaela Buzarnescu (WTA-39) of Lara Arruaberrena (WTA-62).

In het dubbelspel heeft Flipkens zich aan de zijde van Johanna Larsson (WTA D-26) geplaatst voor de tweede ronde. Zij konden in drie sets afstand nemen van Cornelia Lister (WTA D-111) en Yana Sizikova (WTA D-120). De setstanden waren 4-6, 6-0 en 10-5.

Vandaag komt er één Belgische dame in actie. Ysaline Bonaventure (WTA-153), die de kwalificaties overleefde, speelt tegen de Spaanse Sara Sorribes Tormo (WTA-108). In 2014 speelden de twee al een keer tegen elkaar, toen won de Spaanse in twee eenvoudige sets.