Home » WTA » Van Uytvanck welverdiend naar finale in Karlsruhe

Van Uytvanck welverdiend naar finale in Karlsruhe

Van Uytvanck welverdiend naar finale in Karlsruhe

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-65) kwam tweemaal in actie op het WTA-toernooi van Karlsruhe (125k, Duitsland). Zowel in het enkel- als in het dubbelspel stond ze in de halve finale.

Van Uytvanck opende tegen Paula Badosa Gibert (WTA-101), een 21-jarige Spaanse. De dames waren aan elkaar gewaagd, tot onze landgenote in het negende spel door de opslag van haar opponente ging en 5-4 voor kwam. Badosa Gibert brak echter meteen terug door de service van Van Uytvanck en bracht de bordjes weer in evenwicht. In de beslissende tiebreak kwam de Spaanse net iets te kort, met 7-6(3) trok Van Uytvanck het laken naar zich toe.

De tweede manche werd gekenmerkt door breaks heen en weer. Beide speelsters slaagden er maar niet in hun eigen servicegame te winnen. Na acht ingeleverde opslagspellen was het opnieuw een tiebreak die de beslissing moest brengen. Van Uytvanck won met 8-6 en plaatste zich zo voor de finale.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Finals @liquimolyopen let’s go #abautomotivevilvoordebrussels #fordstore #filatennis #snauwaert #wcupnutrition

Een bericht gedeeld door Alison Van Uytvanck (@alison_van_uytvanck) op

In het dubbelspel stond Van Uytvanck aan de zijde van grote liefde, Greet Minnen (WTA D-138) in de halve finale tegenover Xinyun Han (WTA D-50) en Yue Yuan (WTA D-546). Het Chinese duo was duidelijk te sterk voor onze landgenotes. Na één uur en tien minuten spelen stond de eindstand op het bord, 6-3 en 6-2 in het voordeel van Han en Yuan.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws