Home » WTA » Van Uytvanck wint Belgisch duel in Sint-Petersburg, Bonaventure naar hoofdtabel

Van Uytvanck wint Belgisch duel in Sint-Petersburg, Bonaventure naar hoofdtabel

Van Uytvanck wint Belgisch duel in Sint-Petersburg, Bonaventure naar hoofdtabel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-52) heeft het Belgisch onderonsje in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Sint-Petersburg (Rusland, $ 823 000) gewonnen, ze klopte Kirsten Flipkens (WTA-55) in twee sets. Ysaline Bonaventure (WTA-148) won drie kwalificatiewedstrijden en plaatst zich voor het eerst voor de hoofdtabel van een WTA Premier-toernooi.

Van Uytvanck en Flipkens stonden in de eerste ronde meteen tegenover elkaar, in onderlinge duels stond het 2-1 voor Flipkens. In Sint-Petersburg nam Van Uytvanck echter de beste start, ze won de eerste set met 6-2. Ook in de tweede set trok de Grimbergse met 6-4 aan het langste eind. De partij duurde 1 uur en 19 minuten.

In de tweede ronde neemt Van Uytvanck het op tegen het Wit-Russische vierde reekshoofd Aryna Sabalenka (WTA-10). Van Uytvanck (WTA D-229) en Flipkens (WTA D-34) dubbelen ook nog samen in Sint-Petersburg, in de eerste ronde ontmoeten ze Paula Kania (WTA D-374) en Yana Sizikova (WTA D-112).

Ysaline Bonaventure (WTA-148) plaatste zich dan weer op haar beurt knap voor de hoofdtabel. In haar tweede kwalificatieronde zorgde ze voor een stunt door topreekshoofd Viktoria Kumova (WTA-45) met 6-4 en 6-3 te verslaan. In de beslissende kwalificatieronde was ze met 6-7 (3), 6-4 en 6-2 te sterk voor de Britse Katie Boulter (WTA-88). Op de hoofdtabel ontmoet Bonaventure de Tsjechische Katerina Siniakova (WTA-38).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws