Alison Van Uytvanck (WTA-52) heeft het Belgisch onderonsje in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Sint-Petersburg (Rusland, $ 823 000) gewonnen, ze klopte Kirsten Flipkens (WTA-55) in twee sets. Ysaline Bonaventure (WTA-148) won drie kwalificatiewedstrijden en plaatst zich voor het eerst voor de hoofdtabel van een WTA Premier-toernooi.

Van Uytvanck en Flipkens stonden in de eerste ronde meteen tegenover elkaar, in onderlinge duels stond het 2-1 voor Flipkens. In Sint-Petersburg nam Van Uytvanck echter de beste start, ze won de eerste set met 6-2. Ook in de tweede set trok de Grimbergse met 6-4 aan het langste eind. De partij duurde 1 uur en 19 minuten.

In de tweede ronde neemt Van Uytvanck het op tegen het Wit-Russische vierde reekshoofd Aryna Sabalenka (WTA-10). Van Uytvanck (WTA D-229) en Flipkens (WTA D-34) dubbelen ook nog samen in Sint-Petersburg, in de eerste ronde ontmoeten ze Paula Kania (WTA D-374) en Yana Sizikova (WTA D-112).

Ysaline Bonaventure (WTA-148) plaatste zich dan weer op haar beurt knap voor de hoofdtabel. In haar tweede kwalificatieronde zorgde ze voor een stunt door topreekshoofd Viktoria Kumova (WTA-45) met 6-4 en 6-3 te verslaan. In de beslissende kwalificatieronde was ze met 6-7 (3), 6-4 en 6-2 te sterk voor de Britse Katie Boulter (WTA-88). Op de hoofdtabel ontmoet Bonaventure de Tsjechische Katerina Siniakova (WTA-38).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.