Home » Geen categorie » Vandenbulcke en Mertens naar kwartfinale in Ramat Gan

Vandenbulcke en Mertens naar kwartfinale in Ramat Gan

Op het ITF-toernooi van Ramat Gan (Israel, $ 15 000) hebben Yannick Vandenbulcke (ATP-389) en Yannick Mertens (ATP-296) de kwartfinale bereikt. Vandenbulcke kon een benarde situatie nog helemaal rechtzetten.

Vandenbulcke begon niet goed aan zijn partij tegen Matteo Martineau (ATP-699). De Belg kreeg een 0-6 om de oren in de eerste manche. Aan het begin van de tweede set kwam hij ook al gauw op een 0-3 achterstand maar dan begon Vandenbulcke aan zijn remonte. Hij zette de stand weer gelijk en aan het einde van de set maakte hij een beslissende break.

Vroeg in de derde set kwam Vandenbulcke op een break voorsprong maar was die even snel weer kwijt. De Belg zette door en kwam op een comfortabele 5-2 voorsprong. Het werd nog even spannend wanneer Martineau terug brak, maar na net geen tweeënhalf uur wist Vandebulcke de overwinning binnen te halen. Het werd 0-6, 6-4 en 6-4. In de kwartfinale ontmoet hij Yannai Barkai (ATP-1127).

Mertens verging het iets makkelijker in zijn tweede ronde. Hij wist zich relatief eenvoudig te ontdoen van de lucky loser Nicolas Ferrando (ATP-1815). De Belg domineerde de partij en won na 48 minuten met 6-2 en 6-2. Hij komt in de kwartfinale uit tegen de Italiaan Gianluca Mager (ATP-404).