Tennisplaza

Vandenbulcke grijpt naast titel in Eupen

Yannick Vandenbulcke - © K.T.C. Eupen

Op de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis in Eupen (België, $ 15 000) is Yannick Vandenbulcke (ATP-446) er niet in geslaagd om de titel te pakken. Hij moest zijn meerdere erkennen in de Fransman Antoine Hoang (ATP-422) in de finale.

Door de regen in Eupen werden de halve finales naar zondag verplaatst. Vandenbulcke nam het op tegen Jonas Merckx (ATP-537) in een Belgisch duel. De zege ging met 6-2 en 7-5 naar vijfde reekshoofd Vandenbulcke.

In de andere halve finale stond Hoang tegenover vierde reekshoofd Christopher Heyman (ATP-452). De partij ging met 6-2 en 6-3 naar de Fransman.

In de finale stonden Hoang en Vandenbulcke tegenover elkaar. De Fransman sloeg al snel een kloofje en greep de eerste set met 6-3. Ook in set twee kon Vandenbulcke geen vuist maken, het was opnieuw de Fransman die met 6-1 de set binnenhaalde. De finale duurde 1 uur en 13 minuten.

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]