Home » Geen categorie » Vandorpe blinkt uit op Junior Masters rolstoeltennis

Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

Rolstoeltennisser Jef Vandorpe (ITF Wheelchair Junior – 4) won zijn eerste twee poulewedstrijden en plaatst zich reeds voor halve finale op Les Petits As in Tarbes, Frankrijk.

De 14-jarige Vandorpe moest vandaag al tweemaal aan de bak op de 2016 Cruyff Foundation Junior Masters rolstoeltennis. ‘s Werelds 8 beste rolstoeltennissers bij de junioren spelen op het toernooi van Les Petits As voor de felbegeerde titel van wereldkampioen rolstoeltennis. Les Petits As is vooral bekend als regulier toernooi voor -14-jarigen en de rolstoeltennissers worden volledig binnen het evenement geïntegreerd.

In zijn eerste deelname aan de Junior Masters speelde Vandorpe zijn eerste poulewedstrijd tegen de Amerikaan Casey Ratzlaff (ITF Wheelchair Junior – 10). Met fantastisch tennis won onze jonge Belg de eerste set met 6-0, maar in de tweede set liep hij al snel op een achterstand van 0-3 en 2-4. Net op tijd kon hij de meubels nog redden en won in tiebreak et 7-4.

In de tweede poulewedstrijd versloeg onze landgenoot de Chileen Alexander Cataldo in twee sets. De setstanden waren 6-2 en 6-3. Door deze overwinning plaatste hij zich voor de halve finale en is de derde wedstrijd van morgen enkel van belang voor de eerste of tweede plaats in de poule.

Die derde wedstrijd kan hij ontspannen spelen tegen de nummer 1 van de wereld, Martin De la Puente uit Spanje. Met diezelfde Spanjaard speelt hij morgen de halve finale dubbelspel tegen de Amerikanen Ratzlaff en Chris Herman (ITF Wheelchair Junior – 2).